Stil Natalije Irons uvijek rado pratimo, a evo što je nosila na zagrebačkoj špici prije 12 godina

Natalijina adresa je berlinska, no možemo je vidjeti i na zagrebačkim ulicama, gdje je i česta gošća ispred fotoobjektiva našeg Gorana Čižmešije
Vidi originalni članak

Zahvaljujući njezinim odjevnim kombinacijama koje u prvi plan stavljaju ženstvenost, Natalia Irons jedna je od onih dama pored koje ne možete proći, a da ne primijetite njihov stil. Ova profesorica njemačkog i engleskog jezika mnogo je puta bila zvijezda naše street style rubrike, a još nam je ranije otkrila kako voli simetriju, klasiku i ženstvenost. 

- Kao Berlinčanka, u čudu pratim fundamendalističke političke i aktivističke kampanje u Hrvatskoj koje radikalno negiraju žene na više razina: stavljaju ih isključivo u rodne uloge majki/odgajateljica, propagiraju dihotomiju muž-žena te instrumentaliziraju žensko tijelo za svoje političke interese, što bi u zemljama Europske unije trebalo biti nedopustivo - izjavila je Irons ranije.     

Natalijina adresa je berlinska, no možemo je vidjeti i na zagrebačkim ulicama, gdje je i česta gošća ispred fotoobjektiva našeg Gorana Čižmešije. Sada smo se prisjetili njezinog genijalnog stajlinga iz 2012., kada je špicom prošetala u kombinaciji kojom se rado inspiriramo i ove jeseni.

Na kišovitoj zagrebačkoj špici, modna ljubiteljica privukla je poglede spojem sofisticirane elegancije i nostalgičnog šarma. Ova dama u smeđem šeširu s decentnim obodom vratila nas je u prošlost, dok je karirani komplet s hlačama visokog struka i širokih nogavica dočarao savršen retro moment. Topli smeđi tonovi savršeno su se uklopili u zimski ugođaj, a marama zavezana u mašnu uz vrat, istog kariranog uzorka, dala je dašak starog holivudskog glamura.

Sako u smeđoj boji i s naglašenim reverima unio je strukturu, dok su kožne rukavice i torba od glatke kože u tamnijem tonu zaokružili outfit s dozom luksuza. Uz nju je, kao pravi modni dodatak, koračao mali bijeli psić u bež pletenoj vesti, savršeno uklopljen u cijelu modnu priču.

Ovaj look nije samo hommage klasičnoj eleganciji, već i savršena lekcija o tome kako uklopiti vintage elemente u modernu garderobu. 

Natalia Irons žena je iznimna stila: Prisjetili smo se njezinih najboljih kombinacija tijekom godina!

FOTO: Goran Čižmešija Zagreb, 2011. FOTO: Goran Čižmešija Zagreb, 2019. FOTO: Goran Čižmešija Zagreb, 2019. FOTO: Goran Čižmešija Zagreb, 2021. FOTO: Privatni album Berlin, 2021. FOTO: Privatni album Berlin, 2021. FOTO: Privatni album Berlin, 2021. FOTO: Privatni album Berlin, 2021. FOTO: Privatni album Berlin, 2021. FOTO: Privatni album Berlin, 2021. FOTO: Privatni album Berlin, 2021. FOTO: Samuel Junus Njemačka, 2022. FOTO: Samuel Junus Njemačka, 2022. FOTO: Samuel Junus Njemačka, 2022. FOTO: Samuel Junus Njemačka, 2022. FOTO: Privatni album Njemačka, 2022. FOTO: Privatni album Njemačka, 2022. FOTO: Samuel Junus 2022. FOTO: Samuel Junus Berlin, 2022. FOTO: Samuel Junus Berlin, 2022. FOTO: Samuel Junus Berlin, 2022. FOTO: Samuel Junus Berlin, 2022. FOTO: Samuel Junus Berlin, 2023. FOTO: Samuel Junus Berlin, 2023.

Kad smo je pitali kako bi opisala vlastiti stil, Natalia kaže kako o tome previše ne razmišlja:

- Ako bih morala, onda bih rekla da je to više melange različitih stilova koji je na kraju moj. Mogu li ostaviti vama i vašim čitateljima da odgovorite na ovo pitanje?

- Volim simetriju i klasiku, nisam baš pobornica ornamentalnih outfita. Osim moje newyorške faze u mojim kasnim dvadesetima kad sam nosila barokne haljine na gojzerice, volim ženstvenost - ispričala je Natalia ranije za Divu, u jednoj od modnih priča sa zagrebačkih ulica.

Kad je u pitanju šoping, Irons kaže kako kupuje en passant kad vidi nešto što joj se svidi.

- Jedino pazim na kvalitetu jer nisam dovoljno bogata da kupujem jeftine materijale, a odjeću nosim desetljećima - kaže Natalia Irons i dodaje kako u modi preferira estetiku i udobnost, koje stavlja na prvo mjesto. Pri odijevanju, uvijek se drži iste modne formule pa je svaka njezina kombinacija dnevno-klasična, a kaže kako u kolekciji nema niti jednu večernju haljinu.

Dotaknuli smo se i prolaznosti trendova, kao i trenda nagomilavanja odjeće o kojem se sve više govori.

- Suum cuique. Osobno ne pratim modu već desetljećima, moje je poznavanje današnje mode zapravo rudimentarno - kaže Natalia.

Simpatična Božena u klasici s pomakom: 'Volim ležeran stil i nešto neobičnije kombinacije'
Dizajnerica čiji stil obožavamo: 'Crna i žuta su moje omiljene kombinacije'
Najbolji mliječni toneri koji savršeno njeguju kožu i trebaju biti dio svake skincare rutine

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".