Stil Natalije Irons je besprijekoran: Uzora u (modnom) svijetu nema, pazi na kvalitetu, a odjeću nosi desetljećima

Natalia Irons, profesorica je engleskog i njemačkog jezika. Njezina je adresa berlinska, no možemo je sresti i na zagrebačkim ulicama gdje uvijek rado pozira našem fotografu Goranu Čižmešiji.
Vidi originalni članak

Njezin je stil ono što privlači na prvu, no Natalia Irons izuzetna je dama koja radi kao profesorica njemačkog i engleskog jezika, socijalno je angažirana pa spašava životinje, radi s izbjeglicama i brine o berlinskim beskućnicima. Opisuje se kao zaljubljenicu u operu i jazz, a za šešire kaže kako su njezin stalni atribut.

Natalijina adresa je berlinska, no možemo je vidjeti i na zagrebačkim ulicama, gdje je i česta gošća ispred foto-objektiva našeg Gorana Čižmešije. Kad smo je pitali kako bi opisala vlastiti stil, Natalia kaže kako o tome previše ne razmišlja:

- Ako bih morala, onda bih rekla da je to više melange različitih stilova koji je na kraju moj. Mogu li ostaviti vama i vašim čitateljima da odgovorite na ovo pitanje?

Nekoliko smo je puta imali prilike vidjeti i u društvu majke Heather, a kad ih vidite zajedno, jasno je kako je dobar stil nasljedan.

- Dijete sam dvaju slikara pa je možda osjećaj za estetiku u genetskom materijalu. ali i u savoir vivre (mi, recimo, nikad nismo imali lonac na stolu - to je neprihvatljivo). Mama je više punk, dok sam ja dosadna, klasična gospođa - govori nam Irons i kaže kako uzora nema, ne samo u modnom svijetu, nego i općenito.

- Oduvijek sama znam što želim, a što ne, što mi se sviđa, a što ne... A svijet je itekako prepun inspiracije - kaže. 

- Volim simetriju i klasiku, nisam baš pobornica ornamentalnih outfita. Osim moje newyorške faze u mojim kasnim dvadesetima kad sam nosila barokne haljine na gojzerice, volim ženstvenost - ispričala je Natalia ranije za Divu, u jednoj od modnih priča sa zagrebačkih ulica.

- Iako se rado bagatelizira, odjeća je prominentni oblik komunikacije, dakle prije one verbalne, pa se ponekad susretnem i s predrasudama izvedenih iz stereotipa - ispričala je tada Natalia. 

Kad je u pitanju šoping, Irons kaže kako kupuje en passant kad vidi nešto što joj se svidi.

- Jedino pazim na kvalitetu jer nisam dovoljno bogata da kupujem jeftine materijale, a odjeću nosim desetljećima. U posljednje vrijeme najčešće sam kupovala u Bauhausu jer sam lockdown iskoristila da sama renoviram stan - smije se Irons i dodaje kako u modi preferira estetiku i udobnost, koje stavlja na prvo mjesto. Pri odijevanju, uvijek se drži iste modne formule pa je svaka njezina kombinacija dnevno-klasična, a kaže kako u kolekciji nema niti jednu večernju haljinu.

Na pitanje postoji li nešto što nikad ne bi odjenula, Irons spremno kaže - trenirke.

- Ne onako kako to Karl Lagerfeld definira - da su oni koji nose trenirke izgubili kontrolu nad svojim životom; već su mi trenirke jednostavno ružne. Posebno one šuškave - govori. 

Nataliju smo pitali i koji je najbolji modni savjet kojeg je dobila. Savjete općenito ne sluša, kaže, i dodaje kako joj se u tim situacijama ugasi ton:

- Oduvijek sam takva, to mi je mana. Kad su u pitanju omiljeni komadi u ormaru, psić Lotti ima naviku ulaziti u ormar kad je otvoren pa bi se moglo reći da mi je ona omiljeni "komad" u ormaru. Odmah iza nje je crni satenski šešir iz dvadesetih godina koji sam kupila u antikvarijatu. 

Dotaknuli smo se i prolaznosti trendova, kao i trenda nagomilavanja odjeće o kojem se sve više govori.

Suum cuique. Osobno ne pratim modu već desetljećima, moje je poznavanje današnje mode zapravo rudimentarno - kaže Natalia koja nam je otkrila i u čemu ćemo je viđati nadolazeće jeseni:

- Kako stvari stoje, nosit ću isto što nosim cijelo ljeto jer su nam temperature u Berlinu već od srpnja jesenske. Šeširi, kašmir, zemljane boje; kao i uvijek. 

 

Odlično ljetno izdanje Đurđe Tedeschi: Nosi haljinu za koju se vjeruje da pristaje svakom obliku tijela

Lijepa brineta osvaja osmijehom, ali i super ljetnim stajlingom čija je glavna zvijezda upečatljiva suknja

Ona je pravo osvježenje na špici: 'Volim dati šivati stvari, ovu haljinu mi je sašila moja krojačica'

Izvrsno ljetno izdanje dame od koje svi možemo učiti o stilu: 'Jednako dobro mogu nositi stvari s placa i iz nekog skupog dućana'



 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".