Stefano Pilati, autor koji će uskoro predstaviti kolekciju za Zaru, radio je i za prestižni pariški Yves Saint Laurent

Talijanski dizajner i high-street brend najavili su suradnju na zajedničkoj kolekciji koja će nuditi čak 50 outfita za muškarce i 30 za žene, što je čini prilično velikom
Vidi originalni članak

Modni dizajner Stefano Pilati ima 'edgy' pristup dizajnu, njegov brend za muškarce 'Random Identities' tumači o sklonosti kreativnosti u odnosu na osobnost. No, javnost ga poznaje po radu za Ermenegildo Zegna Couture te YSL. Naime, prije nego što je napustio svoju ulogu u Ermenegildo Zegna, također je bio kreativni direktor u Agnoni, luksuznom ženskom brendu koji je dio Ermenegildo Zegna grupe, ali je napustio to mjesto u srpnju 2015. Ipak je najpoznatiji po tome što je osam izuzetnih dizajnerskih godina radio za parišku luksuznu kuću Yves Saint Laurent. Tamo ga je pozvao 2000. godine kreativni direktor Tom Ford, da bi Pilati, kad je Ford otišao 2004., postao glavni dizajner.

Nakon svega se ovaj iskusni modni igrač odlučio poigrati se s načinima poslovanja, pa je nakon svega odlučio pokrenuti brend na – Instagramu. Za razliku od velikih korporacija gdje je igrao po njihovim pravilima, Pilati je 2017. odlučio putem mreža predstaviti svoj rad te je u tome i uspio – danas se njegov 'Random Identities' prodaje u mnogim cool concept storeovima.

Pilati ima nepogrešivu sposobnost osmisliti nešto što će postati hit, primjer su njegove tulipan suknje iz davne 2004. godina. No, i prije YSL-a, Pilati je stekao iskustvo s mnogim od najboljih talijanskih kuća.

Pogledajte galeriju outfita s venecijanskog festivala:

FOTO: Reuters/Pixsell Taylor Russell FOTO: Expa/Pixsell Pedro Almodóvar FOTO: Kika/Pixsell Julianne Moore FOTO: Newscom/Pixsell Rachel Weisz i Daniel Craig FOTO: DPA/Pixsell Tilda Swinton FOTO: Abaca/Pixsell Isabelle Huppert FOTO: IPA/Pixsell Omar Apollo

Kao mladić, usred procvata mode u rodnom Milanu 1980-ih, Pilati je odlučio prekinuti studij kako bi se pridružio Ninu Cerrutiju kao pripravnik. Godine 1993. Pilati je dobio svoju prvu značajnu ulogu u modi kao pomoćnik dizajna muške odjeće u Giorgio Armani, ulogu koju je napustio 1995. da bi postao voditelj istraživanja i razvoja u Pradi.

U jednom od intervjua izjavio je kako je kao dječak često bio nesretan jer ga je tata konstantno kritizirao. - No, kada sam nešto skicirao, nisam se osjećao usamljeno. I na kraju sam rekao – dosta je bilo, izabrat ću neki drugi svijet, a svijet mode izgledao je prekrasno - .

Činjenica da ga je angažirala Zara samo daje do znanja da se španjolski high-street brend želi pozicionirati iznad svih ovih drama kroz koje brza moda prolazi u posljednje vrijeme. Oni imaju snažnu i moćnu logistiku donijeti takozvani luksuz svima, no pitanje je hoće li ta formula uspjeti jer ipak na koncu, to je 'fast fashion'. U svakom slučaju, bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će se i sa čime Pilati predstaviti za Zaru, zasigurno će to biti nešto vrlo 'edgy', cool i elegantno na pariški način. A ako su tu još i talijanski materijali, sreći neće biti kraja. Modnoj, naravno.

Već su osvojile modne piste: Trendi traperice ove jeseni dolaze sa chic zakretom
Još jedan genijalan stajling dame čiji stil obožavamo: 'Toliko volim boje da svaka mora doći na red'
Modna ideja koju prepisujemo ovih dana: Genijalan kombinezon i efektne sandale odličan su spoj

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".