Statement bluze glavne su zvijezde stylinga i neizostavni dio ženske garderobe

Niste ljubitelji haljina? Ništa zato! Raskošne bluze, posebice one od svile ili organze, vaš će #ootd učiniti spektakularnim!
Vidi originalni članak

Kako i svi trendovi u svijetu mode, i bluze su prošle različite mijene kroz povijest. Ako zakoračimo u modne davnine, možemo se sjetiti kako su raskošne bluze u 18. stoljeću bile dijelom visokostaleške muške garderobe. Dok su žene hodale u krinolinama decentnih nijansi, muškarci su kao sastavni dio svakodnevnih outfita nosili bijele košulje s voluminoznim volanima ili mašnama. No kako se odijevanje s vremenom značajno promijenilo, danas su one neizostavni dio svake ženske garderobe, a kod muškaraca su tek izraz modne ekstravagancije.

Bluze ipak u ženskom ormaru već dugo drže status nezamjenjivog odjevnog komada koji možete kombinirati na sve, no unatoč tome – nikad ih nije previše, od klasičnih bijelih koje će se savršeno uklopiti u svaku kombinaciju do elegantnih satenskih idealnih za večernje kombinacije. Ipak, ovaj put pravimo odmak od klasike i okrećemo se nešto ekcentričnijim varijantama, onima u kojima ćete biti u centru pozornosti gdje god se pojavite. Riječ je o takozvanim statement bluzama, odnosno bluzama koje zbog svojih dojmljivih detalja ne zahtijevaju modne dodatke i dovoljno su efektan odjevni komad koji će svoje mjesto naći uglavnom u sklopu jednobojnih kombinacija.

Omiljeni model bluze upravo su one sa šal ovratnikom koji se veže u mašnu ili pak kao improvizirana kravata. Premda ih vrlo često vidimo u svilenim ili satenskim varijantama, ove su sezone u fokusu bluze nešto čvršćih materijala, pa je tako i jedan od najluksuznijih materijala, organze, našao put prema kolekcijama dizajnera visoke mode, no i one pristupačne. Bluze od organze ističu se prozirnim materijalom i volumioznim rukavima, a dio su kolekcija dizajnerskih i high street trgovina te na prvi pogled izgledaju upečatljivo i elegantno uz određenu dozu seksipila.

Uz luksuzne brendove poput Chloé, Isabel Marant i Prade koji u svojoj ponudi imaju košulje rađene od organze, zanimljivi modeli po pristupačnijim cijenama nalaze se na policama Zare. Krasi ih životinjski print i romantične točkice te velika mašna koja se veže oko vrata te su odličan izbor za prilike u kojima želite elegantan, no ipak nešto drugačiji izgled kojim ćete se istaknuti. Odlično pristaju uz traperice, a za svečane prilike činit će predivnu kombinaciju s pencil suknjama ili hlačama zvonastih nogavica.

Osim voluminoznih mašni i prozirnih materijala, u centru pozornosti su još jedan retro trend - puf rukavi koji podliježu samo jednom pravilu – što veći, to bolji! On onih ekstremnih pa do manje upečatljivih, sigurno je da će naglašeni rukavi nositi cijelu modnu kombinaciju. Ostatak outfita zato je najbolje prilagoditi i svesti na minimum, pa tako statement bluzu s puf rukavima uvijek kombinirajte s jednostavnim jednobojnim odjevnim komadima. 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".