Srebrni nakit ima svoj povratak u 2023.: Vodi glavnu riječ u novim modnim kolekcijama!

Modne piste za proljeće/ljeto 2023. i jesen/zimu 2023. dokazale su da je srebro metal koji se treba nositi u nadolazećim mjesecima.
Vidi originalni članak

Iako zlato jest i zauvijek će biti klasik, ako nas je sezona jesen/zima 2023. na Tjednu mode u New Yorku ičemu naučila, to je da se moda mijenja. Neke od najpopularnijih revija ove sezone bile su i najnosivije. Srebrni nakit je oduvijek bio popularan, no posljednjih godina nije imao toliku pozornost kao neki drugi materijali poput zlata ili platine. Međutim, kako piše Marie Claire, to se mijenja u 2023. godini jer srebrni nakit doživljava svoj povratak.

Modne piste za proljeće/ljeto 2023. i jesen/zimu 2023. dokazale su da je srebro metal koji se treba nositi u nadolazećim mjesecima. Srebrni nakiti pojavili su se i na modnim pistama nedavno u New Yorku na kolekcijama jesen/zima 2023. Srebrni dijamanti krasili su crne rukavice od tila, pojavili su se preveliki pojasevi optočeni dijamantima, ali i opcije remena sa srebrnim lancem. I dok je zlato bilo popularno na nekim pistama, često se prikazivalo pomiješano sa srebrnim komadima.

Jenny Bird, dizajnerica i kreativna direktorica svoje istoimene marke nakita, ukazuje na "zamor od zlata nakon godina slojeva istih boemskih ogrlica, gomilanja prstenja i narukvica srednje veličine" kao razlog zašto se srebro u zadnje vrijeme vratilo. Štoviše, "minimalistički i voluminozni oblici visokog sjaja u nakitu koji su trenutno u trendu jednostavno pristaju srebru", kaže ona.

Istina je da su srebrni komadi koje sada vidimo manje strukturirani od tradicionalnih zlatnih lančića i narukvica, a moderni srebrni nakit 2023. ima gotovo tečan, prirodan izgled. "Eksperimentalno je nova tradicija", kaže Bird. “Srebro koje poznajemo dok smo odrastali bilo je sigurno - tradicionalne siluete, ti jednostavni lančići, narukvice s privjescima, vrlo jednostavni obruči i srednjoškolsko prstenje. Srebro sada igra glavnu ulogu u visokoj modi kao završna obrada na vrijednim komadima.”

Srebrni nakit nije samo trend u modi, već je i izvrsna investicija. Zlato i platina su skupi materijali, dok je srebro pristupačnije. Srebrni nakit može biti vrijedan koliko i zlatni ili platinski nakit ako je napravljen od visokokvalitetnog srebra.

Srebrni nakit se vraća u velikom stilu, a razlozi za to su mnogobrojni. Od jednostavnosti i elegancije do dostupnosti i vrijednosti, srebrni nakit je savršen izbor za svakoga tko traži kvalitetan i pristupačan nakit.

Karirano, koža, uzorci... Evo što se nosilo na zagrebačkoj špici 2007.!

FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija

Kraljica 'recikliranja': Kate Middleton odala počast Lady Di u efektnom kaputu
Neven Ciganović u teddy kaputu koji je pravi hit ove sezone: 'Kupio sam ga mami, ali joj je prevelik pa ga sada ja nosim'
Spoj nespojivih komada izvrsno joj pristaje: Super je kombinirala elegantne čizme i trenirku s kapuljačom

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".