Spoj kultura i stilova kao inspiracija za novu kolekciju Jet Laga: Namijenjena djevojkama i ženama koje odlučno koračaju svijetom

Jasmina Arnautović ističe kako je kolekcija namijenjena i svim zaljubljenicama u modu, kao i u zanimljive odjevne kombinacije.
Vidi originalni članak

Hrvatski brend Jet Lag by Jasmina Arnautović predstavlja novu kolekciju pod imenom "Manhattan" za jesen/zimu 2022. Osim što je inspirirana New Yorkom, gradom koji nikad ne spava, kolekcija je i snimljena u toj svjetskoj metropoli pa su njegove različite kulture i isprepletene ulice bile i dio inspiracije za novu kolekciju.

– Najavna kampanja za novu žensku kolekciju snimljena je upravo u srcu New Yorka, Manhattanu, u Grand Central Station te na krovovima i ulicama jedne od najvećih metropola svijeta. Pred fotografskim objektivom našeg najpoznatijeg street style fotografa Gorana Čižmešije pozirala je Cica Bloom, brazilski model koji živi i radi u New Yorku – ističe dizajnerica Jasmina Arnautović.

Arnautović kaže kako je kolekcija namijenjena svim djevojkama i ženama koje odlučno i energično koračaju svijetom, kao i zaljubljenicama u modu i u zanimljive odjevne kombinacije. 

– Patchwork tehnikom spajanja različitih komada tkanine i kože, brokata, baršuna i jeansa osmišljeni su urbani odjevni predmeti u  kojima možete zablistati u bilo koje doba dana ili noći, u skladu s gradom koji nikad ne spava – osvrnula se dizajnerica na kolekciju, u kojoj posebno mjesto zauzimaju komadi izrađeni od kožnate čipke.

U Jet Lagovom dizajnu prisutan je utjecaj art decoa, "ukrasne umjetnosti". Jasmina Arnautović pojašnjava:

– To je pokret u primijenjenoj umjetnosti i arhitekturi koji se temelji na spajanju različitih stilova, a smatra se jednim od prvih internacionalnih stilova koji spaja geometriju kubizma, bečku secesiju, kulture Kine, Japana, Perzije i Egipta. Tom niti vodiljom ova je kolekcija spoj različitih stilova i kultura, snimljena na idealnom mjestu gdje se ta raznolikost može osjetiti svakim korakom po svakoj ulici i aveniji.

Cijela kolekcija bit će predstavljena na nadolazećoj modnoj manifestaciji "Atelier" u Zagrebu.


 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".