Splićanka čiji stil obožavamo: "Outfite nikad ne planiram unaprijed, a najljepše fotografije snimila je moja kćer'

Barbara Kurtović opisuje svoj stil te otkriva kako kod nje spremanje ide jako brzo, duže joj traje beauty rutina
Vidi originalni članak

 

Kako bi se predstavila onima koji te ne prate na Instagramu? Tko je Barbara Kurtović?

- Prvo, pa najteže pitanje. Barbara je ponosna majka jedne predivne cure, ljubiteljica mode, koja uz svoj posao, obiteljske i kućne obveze uspješno uspijeva uživati u svim malim stvarima koje život čine velikim i pronalazi ljepotu, sreću i zahvalnost gotovo u svemu.

Osjećaš li odgovornost prema tome što te puno cura prati, posebno mladih? Koju poruku kroz sadržaj koji kreiraš želiš poslati svojim pratiteljima?

- Najveću odgovornost osjećam prema sebi, svojim izborima i postupcima. Pa samim tim bismo trebali postupati mudro u kreiranju svog sadržaja i poruke koju odašiljemo. Ono što ja često znam provući kroz svoj profil su određeni citati i poruke koje nose snažnu poruku, onu životnu. I taj će mi segment uvijek biti važan. S druge strane, društvene mreže su razbribriga, vrelo inspiracije i zbog toga nisam previše fokusirana na određen tip poruke, već bilježim sve što volim, u čemu uživam, sve te male trenutke koje čine da ti se srce smije. Velika mi je čast, ako usput nekom poslužim kao inspiracija ili motivacija.  


Koliko se dugo spremaš? Tko te fotka?

- Kad smo kod spremanja, uopće se ne spremam dugo, duže mi traje nanošenje svih skincare proizvoda nego razmišljanje o tome što obući. Kod mene to ide brzo, spontano i ovisno o raspoloženju. Nikad unaprijed ne planiram što obući, to iz mene izlazi samo, iznutra. Nekako mi to prirodno dolazi, rekla bih da sam rođena s tim osjećajem za estetiku. A kad smo kod fotkanja, najbolje vas mogu fotkati osobe koje se razumiju u fotografiju, u ono što radiš i želiš ili se bave istim što i vi. Imati barem jednog prijatelja koji to sve zna, zlata vrijedi, a ja ga imam. Iako moram pohvaliti, neke za mene predivne fotografije, napravila je upravo moja kćer.


Koji su tvoji savjeti za super fotku na Instagramu?

- Svjetlo, svjetlo i uvijek dobro svjetlo. Ono što je po mom mišljenju također važno je pozadina. Ipak, najviše od svega važan je dobar "vibe", da se osjećate dobro u onome što nosite i tad "super fotka" spontano nastane u svega par klikova. Kad vas ne ide, odustanite i uživajte u kavi!

Što bi savjetovala curama koje žele postati popularne na društvenim mrežama?

- Savjetovala bi im da uvijek, ali uvijek ostanu dosljedne sebi i onome tko su. Biti svoj je uvijek IN. I to će drugi prepoznati. Da razmisle što zapravo žele od svega toga i u kom smjeru žele ići. Da nikako ne mjere svoju vlastitu vrijednost brojkama, niti tuđim pohvalama ili pokudama. Da je prvenstveno najvažnije biti zadovoljan sam sa sobom i onim što radiš. Dok ih god to istinski veseli, na dobrom su putu. Da ne moraju nužno pratiti trenutne IG trendove niti iznositi svoj privatni život na pladnju, te da u svojim objavama budu svoje, autentične, originalne, kreativne i iskrene.


Kako bi ukratko opisala svoj trenutni stil? Koliko se on mijenjao unatrag pet godina?

- Ono sto možda najbolje opisuje moj stil je definitivno streetstyle. Obožavam miksati stilove i kombinirati ih na različite načine. Ono što je kod mene uvijek isto, osim da su crna i bijela i dalje moje boje, jednobojni odjevni komadi i što i dalje obožavam modne dodatke, jeste to da se uvijek oblačim po raspoloženju. Sve ovisi jesam li taj dan raspoložena za neku romantičnu varijantu ili neki "boyish chic", a nerijetko ženstvenoj kombinaciji uz pomoć modnih dodataka dam taj malo "edgy look". Po prirodi sam nježna, ali istovremeno i snažna, pa se to dvoje u meni uvijek na neki način odrazi u mojim modnim kombinacijama. Kad je osobni stil u pitanju, mislim da je iznimno važno, pogotovo mladim curama koje se možda još pronalaze, da znaju da smo mi ti koji nosimo odjeću, a ne ona nas i da uvijek biramo ono što nam stoji, ono što možemo iznijeti i da se povrh svega dobro osjećamo u onome što nosimo.


Što ćeš nositi ovoga proljeća? 

- Kao trend se definitivno nametnuo brend Bottega Veneta i njihove sandale, kao i T-shirt s jastucima na ramenima što bi se odlično uklopilo s trapericama. Ono u čemu se ja također vidim, su lagane midi haljine u kombinaciji s oversized sakoom i čizmama. Ali ono što ću uvijek ponavljati, važno je graditi svoj vlastiti stil u kojem se osjećate najbolje i kojeg povremeno možete osvježiti nekim trendovskim komadom.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".