Splićanka cijeni vječne, klasične odjevne komade: 'Uvijek poštujem prigodu i to mi je misao vodilja kod odijevanja'

Gabrijela Budimir iskreno kaže kako joj Instagram nije što je prije bio, a cijeni vječne komade odjeće
Vidi originalni članak

Kako bi se predstavila u par rečenica?

- Mogu reći kako sam temperamentna, vesela, razigrana, a opet istovremeno jako osjećajna i empatična. Vjerujem da uspješno balansiram između obiteljskog i poslovnog života, a isto tako nikad ne zaboravljam prijatelje. Obožavam pjesmu, smijeh i druženja uz finu hranu.

Što ti Instagram znači, voliš li stylinge dijeliti s pratiteljima?

- Moram biti iskrena i priznati kako je nekada imao i puno veće značenje nego danas, posebno u smislu mode i inspiracije. Iako je došlo do blage zasićenosti, volim podijeliti lijepe trenutke s drugima pa tako na feed zasigurno jednom tjedno objavim i ono što sam odjenula. Uvijek se iznova iznenadim kako ljudi baš takve fotografije vole vidjeti. Njih najviše komentiraju i šalju mi razne upite.

Koliko se dugo spremaš? Imaš li unaprijed zacrtanu kombinaciju ili je spontano?

- Jako kratko. Možda će zazvučati samouvjereno, ali moja garderoba je zaista odraz mene i mojih afiniteta tako da prilikom odijevanja nema puno razmišljanja... to sam ja - sviđalo se nekom ili ne. Uvijek poštujem prigodu na koju odlazim te je ona moja jedina vodilja i smjernica.

Haljine ili hlače? Štikle ili tenisice? Jarke boje ili neutralno?

- U svemu navedenom se vidim i to i nosim. Ako biram udobnost, odlučila bih se za tenisice, al ako govorimo o eleganciji, tada pobjeđuju štikle (doduše 6 cm je moj maksimum). U hlačama se za razliku od haljina osjećam više cool, ali isto tako obožavam i njih te me se nerijetko može vidjeti u haljinama. Boje su, pak, po mom mišljenu, vezane uz godišnja doba.

Kako bi opisala svoj trenutni stil? Koliko se on mijenjao unatrag pet godina?

- Što sam starija, to sam mudrija i pročišćenija, više cijenim dobre vječne komade poput sakoa, balonera, dobre torbe... nego trendovske i nametnute must have komade. Ipak vjerujem kako ću prateći svoj karakter uvijek biti svestrana i otvorena prema modnim novitetima. Rekla bih da se nije nešto pretjerano mijenjao osim što je sazrio.

Što nosiš ove zime? Imaš li već neke favorite za proljeće?

- Od oversize prošivene jakne do strukiranog dvorednog kaputa. Jako volim pa tako i nosim gležnjače i čizme šireg kroja. Kako sam na sreću u Splitu okupana suncem, tako su i sunčane naočale moj zaštitni znak i na njih sam zaista slaba. U skladu s tim, planiram jedan novi par u proljeće, ali i mokasine i sako koji su idealan tandem za promjenjivo proljetno vrijeme.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".