Šokantna objava: Modni dizajner prodaje torbu za koju tvrdi da je napravljena od - ljudske kralježnice!

Arnold Putra torbu je stavio na prodaju jos 2016. godine, no ona je tek ovih dana izazvala burne reakcije jer je postala viralna na Instagramu
Vidi originalni članak

Indonezijski modni dizajner prodaje torbu za koju tvrdi da je napravljena od ljudske kralježnice koja je legalno kupljena od jedne kanadstke kompanije. Iza torbe, čija je cijena pet tisuća dolara, stoji dizajner Arnold Putra i u prodaju je stavljena 2016. godine, ali je izazvala burne reakcije na društvenim mrežama tek prošlog mjeseca kad je postala viralna na Instagramu, prenosi New York Post.

Ispod fotografije piše da je napravljena od kralježnice djeteta koje je imalo osteoporozu, a Putra je rekao da taj profil na društvenim mrežama nije njegov, no da mu je dao svoj doprinos. Nije htio reći je li kralježnica uistinu dječja, no tvoje osteopata složilo se da je izrađena od ljudske kralježnice, no i dalje nisu sigurni je li riječ o dječjoj ili ne.

Reakcije korisnika na društvenim mrežama nisu izostale pa su ga u komentarima pitali kako može koristiti nečiju kralježnicu za torbu te da je ovim potezom dotaknuo dno. 

Dizajner je rekao da je do kralježnice došao legalnim putem jer je moguće kupiti kosti od licenciranih tvrtki koje primaju donacije u svrhu znanosti, a zatim prodaju višak. Još jedan problem je što je trgovina ljudskim kostima legalna u nekoliko američkih država i Kanadi, prenosi National Geographic, a dizajner se osvrnuo na kritike na društvenim mrežama i rekao kako je sve to dio kreativnog procesa, a on mora uključivati i protivljenje, odnosno suprotna mišljenja. Dodao je da nema namjeru prodati torbu i da će nastaviti realizirati svoje ideje.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".