Šljokice, kristali, baršun... Vrijeme je da iz ormara izvučemo najraskošnije komade i zablistamo

vo je mjesec u kojem je vrijeme da pospremimo trenirke u ormare i zabljesnemo u pravom smislu
Vidi originalni članak

Baš kao božićno drvce ili ukrasi kojima ovih dana ukrašavamo vlastiti životni prostor izgledaju najtraženije kreacije prosinca. Inspiracija ima više opravdanja.  Prvi razlog megaraskoši stilova ove adventske sezone jest pandemija, koja je naš stil svela na tako dosadne pidžame i bezlične trenirke. Iako smo se pomalo uređivali i za kućno izdanje, odnosno birali hoodice i plišane trenirke, to ipak nije to, jer iskonska potreba za ukrašavanjem tijela podsjetila nas je da smo spremni za mnogo više. I to nam treba, jer ukrašena odjeća stvara osjećaj posebnosti, a atmosferu podiže na viši nivo.

Daje trenutku izuzetan emotivni okvir, jer lijepo je dotjerati se i promatrati atraktivne stilove oko sebe. Zato nam ovih dana u pomoć uskače niz kreacija ukrašenih šljokicama, kristalima, divnim aplikacijama i sjajnim stilskim elementima.

Druga inspiracija je – barok. Kad gledamo povijest odijevanja, to je razdoblje definitivno jedno od najukrašenijih. Osim dama, u to vrijeme stilizirali su se i kraljevi te sve plemstvo. Dvorski “lifestyle” imao je samo jedno pravilo – mora ne samo izgledati nego i biti bogato. Danas je barokni stil zato vrlo atraktivan, nosimo ga u posebnim trenucima.

Treća inspiracija su osamdesete koje, udružene s barokom, donose pojačanu stilsku priču. Golemi puf rukavi silueti daju poseban dojam moći i vizualne dekadencije. Zlato, kristali, glitter, sve je to na jednoj teksturi, no krojevi su zapravo jednostavni. Jaknice, haljine, majice i slični komadi koje je jednostavno odjenuti i navući na sebe sada imaju impresivnu teksturu. Biramo ih prema raspoloženju, inspirirane su tonovima poludragog kamenja, a tu su i hit crvena i zelena. I crna je poželjna, no tekstura joj nije diskretna, nego načičkana kristalima, mikroglitterom, šljokicama i sličnim elementima u kojima ćete izgledati neodoljivo glamurozno.

Od materijala tu je i baršun, prava stilska priča za groficu u nama. Istaknite eleganciju u sakou, haljini ili majici od tog sjajnog, mekanog tekstila. Sakoi su posebna priča, isplati se imati nekoliko tako glamuroznih gornjih komada, naročito ako volite izlaske i druženja. Osim toga, baršunasti sako vrlo je mekan, nema kompaktnu strukturu, pa je dobar i za kućna druženja. Ovaj divan sjajni tekstil poseban je i u svijetu kućnih odijela nalik na pidžame, a popularna su ona voluminoznog, raskošnog kroja. Takav outfit možete nadograditi i nekom bisernom ili kristalnom ogrlicom, neće biti pretjerano, pa ipak je vrijeme slavlja.

Ako ste za nešto jednostavnije, tu su razne lakirane teksture, hit sezone na hlačama i tajicama. Zahvalne su tijekom zime, jer ih jednostavno obrišemo nakon šetnje – tekstura je vodootporna pa je super za lokve, snijeg, trčanja s partyja na party. Ako niste za kristalan, superukrašen outfit od glave do pete, isprobajte koji modni detalj.

Vašem modnom koktelu dat će posebnu notu, nadograditi svaku, pa i onu najobičniju malu crnu haljinu. Za poseban efekt pobrinut će se torbica ili štikle, a tu su i naušnice te meganakit. Ovo modno područje posebno dobro imitira već spomenute osamdesete, jer u to doba dame su nosile goleme natapirane frizure odmaknute od lica, a za sklad dimenzija birale su goleme naušnice. Uz njih, tu su i ogrlice inspirirane sjajnim lancima, ukrašene kristalima, kako bi vrat i dekolte dobili taj neodoljivi štih partyja. Koji god detalj izabrali, neka bude uočljiv, jer prosinac je vrijeme megaukrašavanja i stilske kreativnosti.

Sve što vam treba za savršen party outfit, pronađite u galeriji

Saint Laurent, My Teresa, 395 eura Rixo, net-a-porter.com, 354 eura Rick Owens, net-a-porter.com, 1380 eura Oscar de la Renta, My Teresa, 515 eura Jimmy Choo, net-a-porter.com, 1395 eura Isabel Marant, net-a-porter.com, 1380 eura HVN, net-a-porter.com, 580 eura H&M, 15 eura Erdem, My Teresa, 350 eura Erdem, My Teresa, 325 eura Dundas, Outnet, 864 eura Dolce & Gabbana, My Teresa, 850 eura Dolce & Gabbana, Outnet, 710 eura C&A, 50 eura Valentino, Outnet, 1634 eura Aquazzura, My Teresa, 995 eura

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".