Slijedi promjena vremena pa se okrećemo jesenskoj garderobi: Ovi prsluci istovremeno griju i izgledaju baš cool

Nemaju rukave, ali griju kao veliki - prsluci su veliki jesenski trend i komad kojim ćete začiniti svaki stajling
Vidi originalni članak

Jedan je to od onih specifičnih odjevnih predmeta koji ne samo da su zvijezde sportskog stila, već svakom outfitu daju casual notu. Prsluk je toliko cool da ga ovih dana možemo nositi i preko majice kratkih rukava, dok uživamo na sunčanoj kavi ili njime ukrasiti nešto ozbiljniju kombinaciju.

Naime, nekad je to uistinu bio samo sportski komad, nosili smo ga nakon treninga, na trčanje, u šumu, da bismo danas imali sličan kroj i za – odijelo. Da, stilisti diljem svijeta već neko vrijeme igraju se idejom o prsluku koji ide na sako, pa vrijedi isprobati. U fokusu tog trenda su kreacije bež boje, pa sve skupa djeluje skladno. To je taj trik koji uvijek pali – ako niste sigurni u kombinaciju, neka sve bude u sličnom tonu, barem je vizualni sklad zagarantiran.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tako je i s prslukom, koji ovih dana ima više formi. Te je tanak, te je ispunjen, te ima neki remen. Koju god formu izabrali, pogodili ste jer svaki je kroj vrlo atraktivan i spreman za kreativnu igru. Često mu dizajneri daju vojnički štih, evociraju izgled uniformi i slično, posebno u slavnoj maslinastozelenoj nijansi. Igraju se i dužinom, pa ponekad ovaj odjevni predmet djeluje poput poplun-kaputa – bez rukava. Ma i ne trebaju mu, on je kreacija dostojna jesenske garderobe, a kad još malo zahladi, ispod njega idu i uske jakne, isprobajte kožnjak ili parku.

Zakopčate li ga do grla, pretvara se u štit protiv vjetra, samo s puno stila. Kad je riječ o teksturi, prsluk ponekad ima džepove, kreirajući ga dizajneri se poigravaju idejom odjeće koja je i superpraktična. Pa mu dodaju detalje u koje stane i više od mobitela, a sve skupa djeluje vrlo moderno i futuristički. Ako ste za neki moćan stilski vizual, tu su lakirani prsluci, nerijetko crne boje, a za superposeban dojam pobrinut će se doza srebrne. Naime, kreacija inspirirana futurizmom, kao da je stigla sa svemirskog broda, dostojna je i neke večernje kombinacije. Ako je riječ o eklektičnom stilu koji prihvaća sportivo trendove, prsluk zrcalno blistave teksture definitivno će imati smisla.

Najbolje modele prsluka za svaki stil izdvojili smo u galeriji:

FOTO: H&M FOTO: Zara FOTO: Zara Zara, 199,90 kn Yosemite, Outnet, 261 euro Moncler, My Theresa, 475 eura Jet Set, My Theresa, 549 eura Ienki Ienki, Outnet, 460 eura H&M, 30 eura

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".