Shakira i J.Lo zapalile Super Bowl; stilisti otkrivaju detalje outfita i tajnu presvlačenje na pozornici

Očekivano, glazbene su dive zablistale u punom smislu i sve ostavile bez teksta!
Vidi originalni članak

Ako zbog nečeg utakmica Super Bowla može pasti u drugi plan, onda su to glazbeni nastupi na Super Bowlu, a sinoć su glavne zvijezde bile Shakira i Jennifer Lopez. Glazbene su dive, u svojem stilu i očekivano, zapalile pozornicu. Osim pjevanjem i plesnim ritmovima, ukrale su pozornost i upečatljivim odjevnim kombinacijama. 

Za Shakirine stylinge bio je zadužen Nicolas Bru koji je ranije surađivao s Mariah Carey i Sofijom Carson, a nakon što je doznao da će surađivati sa Shakirom, poželio je smisliti nešto što će biti u skladu s njom kao pop-zvijezdom jer je za njega Super Bowl zapravo ono što se čeka tijekom cijele karijere

Veliku ulogu u osmišljavanju kombinacija imao je i Shakirin zaštitni znak, trbušni ples kojeg izvodi na svakom nastupu pa i stylinzi moraju biti u skladu s tim.

Jedan od mojih omiljenih Shakirinih kostima tijekom godina je suknja s resicama koje se pomiču kako se ona kreće. Za mene je to nešto predivno pa sam proučavao način na koji pleše i krenuo u potragu za materijalima i tkaninama koji će to naglasiti, rekao je Bru za Vogue. 

Čast da dizajnira kostime pripala je Peteru Dundasu koji se pokazao kao idealan suradnik - norveški je dizajner već ranije surađivao s Beyonce i Ritom Orom pa svakako zna kako stvoriti savršen outfit za scenski nastup. Nastup na Super Bowlu ne može se usporediti s klasičnim koncertom pa je potrebno dobro promisliti o outfitu - Bru je to i napravio te se vratio u prošlost. Poželio je stvoriti ikonički outfit koji će "vrištati" Shakira i proučavao koje su boje izvođaice nosile kroz posljednjih nekoliko desetljeća Super Bowla.

Primijetio sam da crvena nije bilo nošena jako dugo, zapravo, zadnji put ju je nosila Diana Ross 1996. kad je na scenu došla helikopterom! Odluka je pala na crvenu, njezine različite nijanse, u kombinaciji s vječnim šljokicama, opisao je Bru Shakirin statement outfit. 

Osim u nijansama crvene, Shakira je (doslovno) zablistala i u zlatnim tonovima, kad je s Jennifer Lopez izvela veliki hit "Waka Waka". Shakirin zlatni styling savršeno je odgovarao srebrnoj kombinaciji Jennifer Lopez, a Bru je rekao da su zajedno izgledale poput dviju božica na pozornici, stavljajući svakome tko ih vidi osmijeh na lice. 

Glazbena legenda Jennifer Lopez ponovno je dala sve od sebe na pozornici, a zablistala je upečatjivom outfitu s potpisom Donatelle Versace. Upravo je J.Lo zaštitno lice Donatelline proljetne kampanje, zajedno s Kendall Jenner pa nije uopće bilo upitno u kombinaciji s čijim će potpisom Jennifer nastupati na Hard Rock stadionu u Miamiju. Za outfite su bili zaduženi njezini omiljeni stilisti, Rob Zangardi i Mariel Haenn, a kad je došla potvrda za nastup na Super Bowlu, krenuli su u osmišljavanje outfita, što nije bio nimalo jednostavan zadatak. 

Stilisti su rekli da je smišljanje outfita za Super Bowl bio pravi izazov jer su u nastup od 15 minuta trebali uklopiti glazbenu i modnu stranu, ali i paziti na pirotehniku! S obzirom da su već ranije surađivali s Jennifer Lopez, znali su da ovaj nastup zahtijeva jednu novu razinu.

Uvijek postoje izazovi pri osmišljavanju kreacija za nastup, no ovaj je posebno važan, posebno jer ga prati toliko ljudi, i na stadionu i pred malim ekranima. Trebali smo osigurati da kombinaciju može promijeniti na pozornici i da se to sve događa jako brzo. Rješenje smo pronašli u kostimu koji u sebi zapravo krije nekoliko njih pa, s nastupom, Jennifer skida jedan po jedan sloj i na taj način nikad ne napušta pozornicu. Najduže presvlačenje trajalo je samo 8 sekundi, rekli su stilisti za Vogue.

J.Lo izvela je hitove koji su obilježili njezinu karijeru, a Zangardi i Haenn htjeli su to obilježiti i odabranim kostimima pa je svaki od njih morao odgovarati pojedinom glazbenom razdoblju. 

Ako ste osjetili nostalgiju kad se Jennifer pojavila u kožnom prsluku koji priziva sjećanje na klasičnog Giannija Versacea, to je bilo namjerno! U outfite smo uključile neke kultne lookove iz ere devedesetih, a svaki od komada koji je Jennifer nosila, veže se za pojedinu razdoblje. Najvažniji komad je ružičasti plašt koji povezuje Portoriko i Ameriku, a nosila ga je prilikom izvođenja pjesme Let's Get Loud, rekli su stilisti i dodali kako je upravo plašt njihov omiljeni komad. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".