Sestre Olsen predstavile kolekciju u Parizu - zabranile mobitele i snimanja na reviji

Ovo je neobičan potez u vrijeme dijeljenje sadržaja. Umjesto toga, na reviji američke kuće Row, gosti su dobili blokiće s olovkom pa neka zapisuju - ili crtaju
Vidi originalni članak

Američke glumice Mary-Kate i Ashley Olsen, koje su stvorile super minimalistički, luksuzni modni brend 'The Row' 2006. godine te su s vremenom osvojile svijet new-age elegancije, predstavile su novu kolekciju jučer u Parizu. No, na ulazi su ljudima 'zabranile' kamere, odnosno gledatelji nisu smjeli ništa fotografirati i objavljivati na mrežama. Dakle, stanje momentalne panike - jer što raditi na reviji bez mobitela? Gledati u žive manekenke i odjeću u stvarnom svijetu.

Mogli su samo bilježiti u - bilježnice. Naime, simpatičan poklon na ulazu bili su bilježnica i olovka, za mnoge pravi relikt prošlosti. Šuškavi papir umjesto šume zaslona koji strše u zrak. Moralo je to biti neobično iskustvo u današnje vrijeme kad smo svi opsjednuti  fotografiranjem i snimanjem videa te prenašanjem stvarnosti u digitalni svijet i to što prije i što više.

37-godišnje dizajnerice predstavile su kolekciju za jesen-zimu 2024./2025. te se odlučile za ovaj neobičan način prezentacije jer je njihova odjeća luksuzna te im ovaj način tajne modne igre itekako odgovara. One si to naprosto mogu dopustiti.

Po mrežama se pojavila samo pozivnica na kojoj je pisalo - 'The Row se raduje što će vas dočekati na predstavljanju kolekcije za zimu 2024. u srijedu, 28. veljače u 12 sati. Molimo vas da se suzdržite od snimanja ili dijeljenja bilo kakvog sadržaja tijekom vašeg iskustva' - objavile su gošće.

Tek je nešto objavio StyleNotCom - zapravo je otkrio da su na reviji bile slavne manekenke kao što su veteranke Kristen McMenamy, Mariacarla Boscono i Eva  Herzigová. Umjesto dizajna bile su tu i informacije koje su inače manje važne - nudili su se na reviji kava i zeleni čaj, plus nešto sitno hrane.

Ovaj moment nam govori da smo se preselili u digitalni svijet i da smo nešto manje sposobni uživati u gledanju revije ako je ne možemo prenositi užito ili raditi storije. S druge strane, na taj način su sestre postavile vlastita pravila, a to je da samo one kontroliraju koji će sadržaj, kada i gdje objaviti.

Ovo nije prva takva situacija - Tom Ford je 2010. godine napravio nešto slično, a i tada to bilo dramatično jer su ljudi već snimali sve i svašta oko sebe. No, Ford je odlučio da nema ni fotografa, dopustio je jedino Terryju Richardsonu i njegovom timu da snimaju sve što je na pisti. Uz to, nije pustio fotografije van prije sljedeće sezone, odnosno veljače i tek kad je plasirao kreacije u dućane, sve skupa postalo je javno. Naime, time je smatrao da će zaustaviti kopiranje dizajna, no već sljedeći put odustao je od te politike.

Uskoro je dijeljenje postalo način života. Danas se svijet ekstremno fotografira te objavljuje, stoga je ovo jedan istinski 'tihi luksuz' koji potpisuju sestre Olsen.

Što se na zagrebačkim ulicama nosilo u ožujku 2012:? Donosimo veliku galeriju najboljih kombinacija
Našoj dizajnerici Kristini Burji ljubičasti baloner tako dobro pristaje da ostatak kombinacije pada u drugi plan
'Volim kombinacije crne i plave, to su riskantne kombinacije, ali meni se baš sviđaju'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".