Šest jedinstvenih modnih vizija za nezaboravnu Cro-A-Porter priču

Mistična kulisa Klovićevih dvora bila je prekrasna pozornica modnim dizajnerima i odličan domaćin najvećoj modnoj manifestaciji u Hrvatskoj...
Vidi originalni članak

Uz mistično osvijetljenje i lagani proljetni povjetarac, atrij Klovićevih dvora pretvorio se u kulisu poput onih na najvećim filmskim setovima. Čaroban svijet sakriven iza debelih zidova ove povijesne galerije, u koji su mogli stupiti samo odabrani. A publika kao da je osjetila upravo taj uzvišeni moment i kao nikada do sada, mirno i dostojanstveno odšetala do svojih mjesta i očarano pratila program. Mjesta za pogreške ovdje nije bilo. Lokacija, uređenje, rasvjeta, zvuk i animacije, nadopunile su viziju šest odabranih dizajnera. I baš nitko nije razočarao.

Inspirani Slavonijom i njenim propadanjem, modni dvojac Twinsi pokazao je upravo suprotno. Svu ljepotu i raskoš Slavonije kroz Hrvatske detalje, ponosne boje trobojnice, žita i aplikacija domaćih zivotinja i prirode na do sad neviđen način. Slavonski ponos u najboljem svjetlu. 

Konceptualni Mario Vijačkić, poznat po svojim istraživanjima u modi, uvijek je blizak svjetskim smjernicama avangardne mode, ovog je puta prikazao izuzetno nosivu kolekciju, jakih komada ručne izrade, sa mnoštvom aplikacija, spajanih u delikatne komade koji tek kada ih vidite izbliza dobijaju svoj puni značaj. Gotovo pop artovski aplikacije slova i brojeva pretvaraju se u cijelinu koja podsjeća na tkanje, a samo će pravi poznavatelji mode prepoznati talent ovog dizajnera o kojem ćemo, sigurni smo još pno toga slušati.

Etna maar sa svojom prvom "black carpet" kolekcijom jasno je dala do znanja da se njene haljine nose na kazališne i kulturne premijere. Dosljedno monokromatska sa crvenom u tragovima i sjajnim šeširima Staše Čimbur, predstavila je seriju toaleta iako sama kaze "netipičnih za njen rad",  ali je to nije omelo da ostavi bez daha okupljenu publiku. Na kraju njene revije stavila je jasan naglasak na posljednji model, koji je nosila manekenka u plus size veličini, jer Adrijana kreira kako kaže za " stvarne žene".

Kao veliko osvježenje mnogi su komentirali Klisab, jer upravo osvježeno i sretno se može osjećati moderna žena u odjeći ovog branda. Forma koja ne asocira, ne kopira i ne prati zadanu smjernicu, zahtjevan je zadatak koji ovaj dvojac sjajno izvršava. Veliko je priznanje da su već prije kraja revije, blogerice i fashionistice zagrijale društvene mreže fotografijama i komentarima o odabranim komadima s ove kolekcije kao "must have" detaljima koji svaka stislki osvještena žena mora imati.

Težak zadatak i profesionalni put zadala si je i mlada Jelena Holec stvarajući svake sezone nove vizije printeva kojima obogaćuje svoje kolekcije. Veliko dizajnersko iznenađenj od prije par sezona, pretvorilo se u zrelu dizajnericu koja gradi snažan vizualan identitet, ovoga puta u romantičnoj varijanti, s elementima i bojama baroka, na svjež i moderan, te izuzetno nosiv način.

 Lore Lorete Gudelj drugi je puta osvojio pistu Cro a portera i drugi puta očarao i osvojio publiku. Ova povjesničarka umjetnosti među dizajnerima, jasno daje do znanja promišljenost svakog komada i detalja, te istovremeno pokazuje visoko razvijenu svijest o domaćem obrtništvu, tradiciji i svojoj kolekciji. Čistoća bijele tkanine, kombinirana sa ručnim radom, vezom od fine čipke, u dnevnim i večernjim kombinacijama, ponudila je jedno novo rješenje odijevanja koje na prvo mjesto stavlja kvalitetu, a možemo reći i zdravlje žene, jer su materijali isključivo prirodni pamuci i svile, koji odišu čistoćom. Upravo je ova kolekcija bila sjajan i uspješan završetak druge večeri u Klovićevim dvorima, a treće večeri ovosezonskog Cro a portera čije novo ruho uvijek iznova oduševljava i raduje sve posjetitelje.

Neka nova energija , koja je bila potrebna da donese svježinu na domaći modni prostor, došla je ponovo iz Cro a portera tima. Samo zrelo promišljanje i jasan koncept mogu rezultirati ovakvim rješenjima, a novo iznenađenje sve posjetiteljie i modne zaljubljenike čeka već 03.05.2016. kada 35. obljetnicu svoga uspješnog rada slavi jedna od najvećih hrvatskih modnih dizajnerica, Matija Vuica, sjajna i posebna zvijezde hrvatske mode i Cro a portera. Adrenalin auto piste, finoća gornjogradske galerije i najava spektakla s potpisom Viktora Drage i Matije Vuice, što je sljedeće na Cro - A-Porter pozornici? 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".