Seks i grad, Seinfeld, Felicity: Popis serija koje godinama nepravedno zaobilaze nagrade i nominacije Emmyja

Popularno mišljenje mase i kritičko mišljenje ne poklapaju se baš uvijek, a sigurno ste se kao obožavatelj barem jednom našli uvrijeđenima zbog svojih televizijskih junaka
Vidi originalni članak

Od kako su objavljene nominacije za 70. dodjelu Emmyja u srpnju, održanu jučer, fanovi su se pobunili da serija primjerice Killing Eve nije dobila sve pohvale koje zaslužuje u kategoriji drame, isto tako nisu nominirane ni žene iz serije This is Us, a izostala je i legendarna Twin Peaks u svom novom izdanju. Magazin Vogue prisjetio se najpoznatijih ovakvih slučajeva u kojima je Akademija potpuno zakazala. 

Nominirani ali nikada nisu pobijedili

Kim Cattrall bila je nominirana pet puta za svoju sporednu ulogu kao Samantha Jones u Seksu i gradu. 2004. je jedina godina kad je serija dobila nagradu za glumu, a pobijedile su Sarah Jessica Parker, kao najbolja glumica i Cynthia Nixon, kao najbolja sporedna glumica. 

Steve Carell nosio je cijelu seriju The Office s ulogom Michaela Scotta, ali nikada nije bio nagrađen za svoj rad. Serija je osvojila nagrade za najbolju komediju, pisanje, ali jedina nagrada koju je Carell odnio kući je nagrada za najboljeg šefa ikada. 

Hugh Laurie poznat je po svojoj nevjerojatno dobroj ulozi u seriji House, a to je prepoznao i žiri u Akademiji. Nominiran je šest puta za najboljeg glumca, ali nikada nije dobio statuu. Vrijedi spomenuti, kako piše Vogue, da je serija nagrađena samo za pisanje, ali nikada nije osvojila nagradu najbolje serije godine. 

Martin Sheen uvijek će biti predsjednik naših snova nakon Zapadnog krila, i unatoč činjenici da su Ziegler (Richard Schiff), CJ Cregg (Allison Janney), Josh Lyman (Bradley Whitford) i Leo McGarry (John Spencer) dobili nagrade za svoje glumačke sposobnosti, šest nominacija predsjednika Bartlet nisu bile dovoljne da mu donesu nagradu. 

Tracy Morgan započeo je kao Martin u emisiji Saturday Night Live, ali najveći trag ostavila je njegova uloga u seriji 30 Rock (Televizijska posla), gdje je glumio šaljivdžiju Tracyja Jordana. Samo je jednom nominiran i nikada nije osvojio nagradu. 

Angela Lansbury svima je omiljeni detektiv i trebala bi biti pravi idol s obzirom na svoju dugotrajnu ulogu kao Jessica Fletcher u seriji Murder, She Wrote (Umorstvo, napisala je). Ali nikada nije osvojila Emmyja, unatoč činjenici da je bila nominirana 12 (!) puta. 

Jerry Seinfeld bio je nominiran pet puta za svoju izvedbu fikcijske verzije samoga sebe, ali nikada nije nagrađen za to. Njegov prijatelj na malim ekranima Jason Alexander bio je u istim problemima - nominiran sedam puta za svoju sporednu ulogu Georgea Constanze, a "izgubio" je protiv kolege iz Seinfelda Michaela Richardsa (Kramer) tri puta. 

Izvanredna Christine Baranski kao Diane Lockhart u The Good Wife (Dobra žena) nedvojbeno je jedna od njenih najboljih uloga, ali ni šest nominacija nije bilo dovoljno da dobije nagradu, a Akademija još nije prepoznala njen rad u The Good Fight, spinoffu u kojem je glavna zvijezda. (Dobila je jedan Emmy 1995. za ulogu Maryann Thorpe u seriji Cybill.) Michael C. Hall kao Dexter Morgan je jedna od onih uloga gdje pomislite kako ne postoji osoba koja bi to odglumila kao on. Pet nominacija donijele su mu nagradu, pa se čini kako su i glasači mislili isto, no nikada nije kući odnio zlato. 

Amy Poehler nominirana je šest puta za svoju ulogu Leslie Knope u seriji Parks and Recreation, ali nikada nije pobijedila. Dobre vijesti? Godinu dana nakon što je serija završila, napokon je dobila Emmyja za kreativnu umjetnost za svoje voditeljske zadaće u Saturday Night Liveu 2016. 

Keri Russell zauvijek će nam biti inspiracija za kosu iz njenih kovrčavih dana u seriji Felicity, ali nikda nije dobila Emmyja za svoju ulogu. Gotovo jednako "oduzeto" joj je ono što joj je pripadalo za izvedbu u seriji The Americans do 2016. Zaradila je treću nominaciju ove godine, pa su svi držali fige kako bi završio njen loš niz. 

Nikad nominirani za glumu

Courteney Cox bila je odlična komičarka dva desetljeća, ali niti njena uloga Monice Geller u Prijateljima, ali ni glavna uloga u Jules Cobb u seriji Cougar Town nisu rezultirale nominacijom za najbolju glumicu. 
Andy Griffith jedna je od onih osoba koje nazivamo legendama, ali nikada nije bio nominiran za svoju ulogu u seriji koja nosi njegovo ime The Andy Griffith Show, ali ni za ulogu Matlock u Matlocku

Lauren Graham kao Lorelai Gilmore, jedna polovica u The Gilmore Girls (Gilmorice), nije dobila niti jednu nominaciju za svoju ulogu samohrane majke djevojke Rory, ali ni kao surogat majka tinejdžerima u Americi koji su odrastali između 2000. i 2007.

Katey Sagal baš nije imala sreće kad su u pitanju dodjele nagrada. Kritičari su je hvalili za uloge u Sons of Anarchy (Sinovima anarhije), ali i u Bračnim vodama, no nikada nije bila nominirana za svoju sporednu ili glavnu ulogu. 
Uloga Desi Arnaz u seriji I Love Lucy definirala je jednu eru komedije, ali nikada nije ulovila tu nominaciju za Emmy. 

Nikad nominirani za seriju

The Wire (Žica) je jedan od najpoznatijih slučajeva serija kojoj su nepošteno oduzete nominacije. Serija nije prepoznata za odlične glumačke izvedbe, režiranje, ali i činjenicu da je to jedna od najgledanijih TV programa na HBO-u. Sramite se, Emmyji. 

Party Down može se opisati kao kultna komedija koji apsolutno niti jedna ne može zamijeniti. No nikada nisu nominirani. 

Oz je jedna od najpoznatijih serija sa zatvorskom tematikom. Nikada nije nominirana za odlične izvedbe i tako fantastičan realizam. 

Freaks and Geeks održali su se samo jednu sezonu, ali o ovoj seriji pričalo se kao o jednoj od boljih na televiziji. Unatoč tematici predgrađa Amerike i poznatoj ekipi, serija Judd Apatow nije dobila niti jednu nominaciju. 
Serija Roseanne bila je stalno nominirana za glumu - John Goodman, Sara Gilbert, Laurie Metcalf i naravno, Roseanne Barr, ali nikada nije prepoznata u kategoriji najbolje komedije.  

The Brady Bunch nije bila toliko popularna kako se čini u vrijeme kad se prikazivala na televiziji. Zapravo, tek nakon završetka postala je poznata, pa to objašnjava činjenicu da su izostale nominacije.  
Obožavatelji serije Orphan Black zalagali su se za to da ekipa dobije nominacije koje zaslužuje, odnosno da dobije Emmyja, ali to se nikada nije dogodilo. Nakon nominacija 2015. i 2016. glavna glumica Tatiana Maslany sada je imala još jednu šansu da uzme tu nagradu!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".