Seema je u trećoj epizodi 'I tek tako...' ostala bez svoje Birkin torbe, a evo koliko je dizajnerski komad vrijedan

Danas se cjenovni raspon Birkinica općenito kreće između 10.000 i 40.000 USD za Birkin, iako stilovi s posebnim ili rijetkim završecima mogu koštati mnogo više od toga
Vidi originalni članak

U trećoj epizodi popularne serije ‘I tek tako…’ (And Just Like That), Seema izađe iz svoje otmjene gradske kuće na Upper East Sideu sa svojom smeđom Hermès Birkin torbom u ruci. "Izašla sam malo ranije", kaže svom vozaču na telefon dok vadi cigaretu, samo da bi pljačkaš brzo protrčao i zgrabio joj torbu. “Hej! Zaustavite ga’”, viče ona pješacima dok trči za napadačem u svojim šik štiklama. I upravo tako, njezina skupa dizajnerska torba je nestala.

Ostatak epizode Seema je izbezumljena zbog krađe luksuzne dizajnerske torbe, kako prenosi Vogue. “Potrošila sam se na tu torbu kao dar sebi nakon moje prve velike prodaje”, kaže. "Kupila sam ga tako davno da čak nije bilo liste čekanja!" 

Nije ni čudo što je u očaju: ovih dana lista čekanja za Hermès Birkin torbu gotovo da i ne postoji - torbu vam mora "ponuditi" prodajni suradnik. Nije tajna da Hermès nudi luksuzne torbe samo ponavljajućim ili VIP kupcima, što znači da ćete morati potrošiti mnogo u njihovim trgovinama na druge artikle prije nego što vam se uopće ponudi Birkin torba.

Dakle, koliko Seemina Birkin torba uopće košta? Danas se cjenovni raspon Birkinica općenito kreće između 10.000 i 40.000 USD za Birkin, iako stilovi s posebnim ili rijetkim završecima mogu koštati mnogo više od toga. Na primjer, Birkin s ružičastim zlatom i dijamantima, koju je dizajnirao Pierre Hardy 2012. , dostigla je nevjerojatnih 2 milijuna dolara i postala najskuplja Hermès torba do sad. Na Sothebysu i 1stDibsu, slične Birkinice kao Seemina u svijetlosmeđoj koži, sa srebrnom opremom koštaju oko 30.000 dolara. 

Danas mnogi potrošači traže vintage ili rabljene Birkinice, s obzirom na to koliko je teško nabaviti potpuno nove, iako to nije ništa manje skupo. Na web-mjestima kao što su 1stDibs, What Goes Around Comes Around i Vestiaire Collective prodaju se Birkin torbe po cijeni većoj od 15 000 dolara. S obzirom na to da je Seema torbu kupila prije mnogo godina, mnogo prije nego što je njihova vrijednost porasla, sa sigurnošću se može reći da nije platila ni približno toliko.

Međutim, krađa Birkinice u ‘I tek tako…’ nijee jedini put da je liku iz franšize Seksa i grada ukradena dizajnerska torba. U trećoj sezoni obožavatelji će se prisjetiti da je Carrie izgubila svoju ljubičastu šljokičastu torbu Fendi Baguette i Manolo Blahniks cipele od pljačkaša u New Yorku. Kako se to točno može usporediti sa Seeminom izgubljenom Birkin? Fendi Baguette sa šljokicama danas košta ‘samo’ oko 5000 dolara, ništa naspram Seeminog gubitka,

Ipak, na kraju epizode, Seema otkriva da je njezina Birkin torba bačena u grmlje na pločniku, a iz nje su joj uzete sve stvari. Nju nije briga. Osigurala je torbu i slavi s Carrie uz piće. “Zdravica”, kaže ona, “otmjenom staromodnom pljačkašu koji mi je upravo uzeo novčanik i bacio torbicu!”

'Uozbiljila sam se po pitanju odijevanja. Volim voluminozne stvari, to je u skladu s mojim romantičnim duhom'
Istaknula se zanimljivim izborom obuće: 'Volim neutralne tonove i neobičnu obuću'
Ove sandale pravi su hit kod naših trendeseterica, a pronašli smo i pristupačnije verzije dizajnerskih modela
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".