Savjetnica se osvrnula na ljetni stil u Saboru: 'Neka odijevanje bude ogledalo elegancije i respekta'

Zastupnici su otišli na odmor, a na ljetne kombinacije kroz zadnje dane lipnja i početak srpnja osvrnula se modna savjetnica i urednica Dubravka Prpić Znaor.
Vidi originalni članak

Saborske klupe su se ispraznile, a s njima su otišle i lepršave cvjetne haljine, mali sakoi i odijela. Tu i tamo nađe se i pokoja obična majica, koja djeluje kao nešto za po doma – možda ovaj put ta 'kreacija' konačno ostane na moru, na odmoru, gdje joj je i mjesto. 

Ističu se floralni motivi koje je dobro zapamtiti, barem stilski, jer apstrakcija latica na tamnoj podlozi djeluje vrlo efektno, a opet elegantno. Posebno je to zanimljivo onima koje idu na govornicu, pa je OK da ih se bolje vidi, pa i čuje. Bitno da je motiv usklađen, da ne 'vrišti' previše. 

Ima tu i dosta bolera, sakoa i sličnih praktičnih poslovnih krojeva, neka ostanu za sljedeću sezonu, oni su dobar odabir. 

Dobre su i haljine koje imaju male detalje poput volana, a tamnog su ili nekog drugog neutralnog tona. Od nakita bolje je imati nešto diskretno, nego velike lančiće s ukrasima. 

Odijela su također hit, može ih biti i još više, jer moćan poslovni izgled garantiraju upravo te bazične biznis forme. 

Muškarci sve više nose dobra odijela, a primjer je i novi ministar financija Marko Primorac koji je nedavno ušao u svijet visoke politike. Od kravata vidimo one s malim motivima, koje su raznolike, a opet po pravilima poslovnog odijevanja. 

Od cipela ističu se salonke, s njima je teško pogriješiti, neka budu tankih potplata, klasične forme. Naime, ovo je mjesto za jednostavno, poslovno odijevanje i stil koji ne govori o trendovima, već poštovanju institucije i nas koje zastupaju. Dakle – trapericama i krpastim majicama definitivno nije mjesto u Saboru, neka odijevanje bude ogledalo elegancije i respekta.

U galeriji pogledajte kombinacije koje su zastupnice i zastupnici nosili u ljetnim danima, prije odlaska na odmor

FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".