Savjetnica prokomentirala outfite zastupnica, ali i stil u Saboru općenito: 'Potrebni su "umivanje" i modernizacija'

Petir je odabrala kostim, dok se Orešković odlučila za haljinu u tonovima smeđe i boje šampanjca.
Vidi originalni članak

Sabor je jučer 3. sjednicu nastavio raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o akvakulturi, a u Saboru su nam pozornost ukrale dvije odjevne kombinacije, one Marijane Petir i Dalije Orešković. Petir je odabrala kostim, dok se Orešković odlučila za haljinu u tonovima smeđe i boje šampanjca. Njihove je modne odabire prokomentirala Dubravka Prpić Znaor, modna savjetnica i urednica.

Dalija Orešković odabrala je sjajnu kreaciju koja je više namijenjena večernjim izlascima, a naročito kad je riječ o dvoslojnim fancy haljinama. 

- Teksture koje imaju sjaj eventualno mogu biti dio košulje, ispod sakoa ili veste, no diskretno i elegantno. Predlažem modernije krojeve i forme, figuri će dati mladolik izgled, rekla je Prpić Znaor. 

Marijana Petir odlučila se, s druge strane, za tamne nijanse.

- Tamna silueta od glave do pete djeluje dosta zatvoreno, iako je, naravno, crna zakon i u njoj se gotovo svatko dobro osjeća. Ipak, za ovakve kostime bolji odabir su najlonke boje kože,a za klasičan look predlažem bijelu zakopčanu košulju s mašnom ili maramom, rekla je Prpić Znaor i dodala da je sako skladan i praktičan te da je zlatni gumb baš chic detalj. 

Modna savjetnica dala je i općeniti komentar na odjevne kombinacije u Saboru:

- Generalno gledano, kad je riječ o ženskim, ali i muškim outfitima, u saborskim klupama ističe se općenito izuzetna naklonost konzervativnom stilu. Da neki stranac slučajno krene gledati prijenost, pomislio bi da se tu nalaze ljudi staromodnih uvjerenja, odnosno to bi mu poručivala odjeća.

Prpić Znaor dodala je da saborskom stilu treba "umivanje", modernizacija i naklonost stilskoj svježini novog doba jer, ne samo da mnoge kombinacije daju starmali izgled, već odaju dojam i šalju poruku o nespremnosti na današnju modernost.

- Trendove ne trebaju pratiti u stopu, ali moderne linije blejzera, kostima i hlača svakako bi bili dobrodošli, poruka bi bila više u skladu s ovim vremenom, poručila je savjetnica.

Bliži nam se druga listopadska subota, što znači da je vrijeme za novu Divu  Zvijezda jesenskog izdanja je Nives Đačić, vlasnica japanskog restorana Takenoko 

Sabina Glasovac jedna je od najbolje odjevenih saborskih zastupnica, njezine outfite pogledajte u galeriji

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Marko Prpić/PIXSELL FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: patrik macek/pixsell FOTO: patrik macek/pixsell FOTO: patrik macek/pixsell FOTO: patrik macek/pixsell FOTO: Goran Čižmešija

Saborska zastupnica prekršila dress code: Kratka haljina nije mogla ostati nezamijećena
Sabina Glasovac jedna je od najbolje odjevenih zastupnica; pogledajte što o outfitu kaže modna savjetnica
Selak Raspudić odabrala retro kroj, Petir je 'overdressed', a jedna zastupnica ima super outfit za poslovni stil
Outfiti zastupnica na konstituirajućoj sjednici: Glasovac i Puljak odlične; Petir u stylingu koji je primjereniji svadbi

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".