Savjetnica o stilu Jadranke Sloković: 'Često nosi brendirano, no stvari ne vrište o logomaniji, nego šalju poruku o eleganciji'

Dubravka Prpić Znaor osvrnula se na stil odvjetnice koja uvijek oduševi svojim klasičnim outfitima i pomno biranim modnim dodacima
Vidi originalni članak

Jadranka Sloković poznata je po svojem besprijekornom poslovnom stilu, no ni u slobodno vrijeme pomno bira odjevne komade za ležerne stajlinge. Porazgovarali smo s Dubravkom Prpić Znaor, modnom savjetnicom i urednicom, koja kaže kako se modno osviještena odvjetnica drži izuzetnog, crno-bijelog pravila u odijevanju, pravila koje je u njezinoj režiji jako elegantno.

- Ljubiteljice crno-bijele stilske igre znaju da ona ima čitavu nišu jer nedostatak pigmenta prednost daje konstrukcijskim izazovima - govori nam Prpić Znaor i pojašnjava crno-bijelu igru na primjeru garderobe Jadranke Sloković:

- Čak ima gotovo identčnu haljinu u dvije varijante; jedna je negativ druge. Crna i bijela izmjenjuju se na njezinim sakoima, jaknama, hlačama i, naravno, bluzama. One su priča za sebe jer ovratnik ovdje priča svoju priču. Jednom je velik i lepršav, drugi put je u špic, treći je uštirkan i ukrašen retro-perforacijama, podsjeća na ručni rad.

Savjetnica govori kako se konstrukcijske zanimljivosti izmjenjuju na njezinim modnim favoritima i svaki put im doda nešto posebno od detalja.

- Ova ljubiteljica crne ne boji se čitave siluete u bijelom. Za posebne trenutke u njezinom ormaru krije se i divno elegantno odijelo koje nosi uz fine srebrne štikle. Voli visoke potpetice, često nosi brendirane cipele i torbe, no to nisu stvari koje vrište o logomaniji, već šalju diskretnu poruku o eleganciji. Naravno, poznavatelji brendova i it komada prepoznat će kod nje hitove i odjevne predmete s potpisom, no ovdje oni nisu u fokusu. Više se Sloković oslanja na siluetu u ravnoteži, igra se detaljima i uvijek pazi kako sve ne bi bilo previše jer očito se voli dobro odjenuti i to radi s lakoćom. Iz dana u dan ona odijevanjem mora pokazati i respekt prema institucijama u kojima se kreće. No, no joj nije problem jer zna kako primiriti stil, ima vlastitu moćnu formulu jer su sakoi s pojačanim ramenima uz tamne hlače i bijele košulje njezina formula za uspjeh. Naravno, i frizura i ruž su tu, klasika je s godinama postala njezin potpis - kazala nam je Prpić Znaor. 

Prije nekoliko godina, Sloković je vrata svog ormara otvorila pokojnoj novinarki Ani Lendvaj i za Budi.In CHIC ispričala zanimljivosti o svojem stilu. Tada je ispričala kako joj se ne sviđa ništa što djeluje jeftino, a to se ne odnosi samo na cijenu pojedinog odjevnog komada ili modnog dodatka.

- Netko kupuje aute, netko zlato i brilijante. Ja volim odjeću, nasuprot tome je frendica koja nikad nije kupila ništa skuplje od pet funti, ali vozi Ferrari - ispričala je odvjetnica. Ispričala je da je u ranoj mladosti živjela trapericama i tvrdi da od njih neće odustati ni sa sto godina. Tada ih je najčešće nosila s majicom i kožnom jaknom.

- Traperice dok se ne bi raspale. Uz to čizme bez potpetica. Prvu sam suknju kupila kad sam se zaposlila u Tužilaštvu - ispričala je za Budi.In CHIC. I dok traperice bira u trenucima koji ne obvezuju poslovnu strogoću, njezina se radna uniforma sastoji od crnog, tamnoplavog ili sivog odijela, bijele košulje i ogrtača, kako je otkrila za Budi.In CHIC.

- On mora biti velik, mekan, udoban. Volim velike kapute, muške kapute. Najrobusniji mi je Vuittonov posve muški kaput. Savršen je... Uz to još stavim usku crnu kravatu i ja sam sebi odjevena kako treba. Navečer biram smoking, crni obavezno, uz njega bijelu košulju i hlače, uske ili šire, a ponekad haljinu.

Tada je ispričala da u životu nije odjenula ništa ružičasto, svjetloplavo, žuto ili haljinu s volanima. Ni neće, rekla je, osim ako je tako nešto ne lupi u glavu u osamdesetoj godini. 

Najbolja izdanja Jadranke Sloković pronađite u galeriji:

FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Sandra Šimunović/Pixsell FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Grgo Jelavić/Pixsell FOTO: Tomislav Miletić/PIXSELL FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL FOTO: Marko Lukunić/Pixsell FOTO: Petar Glebov/Pixsell FOTO: Igor Šoban/Pixsell FOTO: Josip Regović/PIXSELL FOTO: Grgo Jelavić/Pixsell FOTO: Igor Šoban/Pixsell FOTO: Goran Stanzl/Pixsell FOTO: Tomislav Miletić/Pixsell FOTO: Grgo Jelavić/Pixsell FOTO: Grgo Jelavić/Pixsell FOTO: Marko Lukunić/Pixsell FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Na zagrebačkoj špici dugo nismo vidjeli ovako dobar model čizama: 'Rijetko dođem u grad u tenisicama'
Isprobajte fantastičan recept za mileram tortu od jagoda koja će vam zasladiti i uljepšati vikend
Sutra je 10. godišnjica braka Kate i Williama: Njezinom vjenčanicom inspirirale su se mnoge poznate dame
Bojate li kosu dok je mokra ili suha? Stručnjaci otkrivaju što je bolje za kosu

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".