Savjetnica o outfitima Nataše Janjić Medančić: 'Crvenokosim ženama kosa je centralni dio kad razmišljaju o stilu, daje bitan koloristički pečat'

Dubravka Prpić Znaor pojasnila je zašto boja kose ima značajan utjecaj i na odjevne kombinacije te paralelu povukla s likom Mirande Hobbes u seriji "Seks i grad".
Vidi originalni članak

Modni izbori Nataše Janjić Medančić na crvenom tepihu, ali i na brojnim događanjima ne prolazi nezamijećeno. Odlično kombinira klasiku s trendovima, a njezin stil prokomentirala je modna savjetnica i stilistica Dubravka Prpić Znaor. Odmah je naglasila Natašinu prekrasnu nijansu kose koja ne prolazi nezamijećeno. Tako Prpić Znaor kaže da crvenokose žene obično obilježi upravo njihova kosa jer je ona centralni dio kad razmišljaju o stilu.

– Naime, ta boja kose, prirodna ili ne, silueti daje značajan koloristički pečat pa je samim time dobro i odjevnu kombinaciju urediti prema tom pravilu – pojašnjava savjetnica i nastavlja:

– Zato ćemo pogledati Oswaldov krug boja koji se uči već u osnovnoj školi. Prema njemu, crvenoj je boji komplementarna zelena, a na suprotnoj su strani, odnosno njih dvije daju sivu. To znači da su one dobre za stilski kombiniranje pa glumici Nataši Janjić Medančić odlično pristaje zelena, što ona zna. To može biti bilo koja nijansa, od pastelnih tonova do one trava zelene. 

Prpić Znaor je povukla i modnu paralelu s legendarnom serijom "Seks i grad", odnosno jednim od njezinih glavnih likove. Kaže kako je lekcija koje boje pristaju crvenokosima savršeno predstavljena na liku Mirande Hobbes

– Genijalna kostimografkinja Patricia Field osmislila je super stil lika kojeg tumači Cynthia Nixon. Stil se, naravno, vrti oko Mirandine crvene kose koja je sto puta upečatljivija nego boje kose drugih likova, plavuša i brineta – komentira savjetnica i dodaje da, osim efektne zelene, glumici pristaje još nekoliko tonova. Među njima ističe nijanse ljubičaste i zlatne, ali i retro brončane koja sa sobom donosi dozu glamura, kao stvorene za posebne, svečane prigode. 

Natašu Janjić Medančić najčešće vidimo u super-elegantnim prigodama, prije svega je to crveni tepih brojnih premijera i filmskih festivala. Tako je ljetos, u Sarajevu pokazala moć (male) crne haljine i pojavila se u crnoj večernjoj haljini s cut-out detaljima na gornjem dijelu.

Tad se držala formule manje je više pa je haljinu nadopunila s tek par detalja, a i Prpić Znaor je istaknula kako glumica nosi malu crnu haljinu. Uz elegantan dugački model, vidi je i kao kreaciju inspiriranu blejzerom. Riječ je, kaže savjetnica i urednica, o zanimljivoj varijanti klasičnog komada koji je i dalje jedan od vodećih u svijetu mode.

Za glamurozne prilike Natašin su izbor divne haljine ženstvenih formi i pripadajuće štikle. Glamur sa sobom donosi i neizostavan sjaj pa tako glumicu možemo vidjeti i u šljokičastim izdanjima. 

– Svjesna je važnosti kostimografskih elemenata, stoga pred reflektore voli doći i u šljokicama. Od detalja tu su velike mašne ili mali kristali koji krase njezine posebne odjevne kombinacije. Uz boje bira i crnu i bijelu, naročito kad je riječ o super elegantnim prigodama i premijerama – komentira savjetnica koja se dotaknula i ležernih izdanja:

– Casual dane provodi u voluminoznim odijelima. Voli trendove koji nalažu svakodnevnu udobnost. Uvijek je sređena, a ako nema haljinu, bira blejzere neutralnih tonova, velike zanimljive bijele košulje i male modne dodatke poput chic torbe s lancem. 

Najbolja izdanja Nataše Janić pronađite u galeriji:

FOTO: Duško Marušić/Pixsell FOTO: Tomislav Miletić/Pixsell FOTO: Željko Lukunić/Pixsell FOTO: Armin Durgut/PIXSELL FOTO: Tomislav Miletić/Pixsell FOTO: Duško Marušić/Pixsell FOTO: Duško Marušić/Pixsell FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL FOTO: Borna Filić/PIXSELL FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

 

Najprodavanije u omiljenom high street dućanu: Izdvojili smo 25 komada sa Zarine liste bestsellera na koje vrijedi obratiti pozornost

Tenisice kakve nosi direktorica financija na špici još nismo vidjeli: Odlično izgledaju u kombinaciji s mini-haljinom od jeansa

Agentica za nekretnine na špici se istaknula izborom hlača: Tako efektan model ne viđamo svaki dan

Njezina je kombinacija bez greške: Kompletu suknje i sakoa dodala je čizme koje ne prolaze nezamijećeno

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".