Šarmantne Knot natikače

Fashion brend N°21 udružio se s kućom Kartell koja više od 50 godina stvara inovativne predmete od plastike. Rezultat je pred vama...
Vidi originalni članak

Plastične natikače Knot izišle su iz dizajnerske radionice fashion brenda N°21 i njihove kolaboracije s Kartellom, talijanskom produkt dizajn kućom poznatom po namještaju i predmetima za kuću od plastike.

Natikače su proizvedene od sjajnog plastičnog materijala, lagane su i dolaze u pet boja (crnoj, prljavoružičastoj, maslinastozelenoj, senf i bordo crvenoj). Čak i ako niste veliki fan natikača, modeli Knot toliko su upadljivi i drukčiji da im se ne može poreći određeni šarm. Nekima su katastrofalne, drugima pravo osvježenje, no većina poklonika zanimljive obuće bezrezervno je oduševljena.

Izgleda da je riječ o natikačama za kojima će istodobno vladati pomama i okupljati se velik broj hejtera. Ako je do sada vladalo uvjerenje da natikače ne mogu biti otmjene, mi kažemo: Knot se može kombinirati uz sve. Eksperiment, inovacija i dizajn karakteristike su koje definiraju zanimljivo partnerstvo kreativnih timova N°21 i Kartella. 

Započelo je izučavanjem i biranjem originalnog materijala, a završilo velikim prepoznatljivim čvorom koji je sezonama prisutan u briljantnim kolekcijama N°21 te postao zaštitni znak kreativnog direktora i osnivača modnog brenda Alessandra Dell'Acque. Glomazan i jak potplat također je karakterističan element, a uklopljen je i u natikače Knot. Alessandro Dell'Acqua prvi je došao na ideju za partnerstvo: "Kartell je mjerilo izvrsnosti u Italiji. Svojim znanjem, stvaranjem proizvoda s jakim smislom za modu bez žrtvovanja udobnosti i praktičnosti daje primjer dizajnerima."

Lorenza Luti, direktorica marketinga i prodaje Kartella koji više od 50 godina prednjači u inovativnoj upotrebi plastike, koja mu je i zaštitni znak, uzvratila je komplimente: “Zaista smo veseli zbog ove suradnje s N°21, potpuno poštujemo visoki stil, eleganciju i originalni dizajn Alessandra i njegove ekipe.”

S 50 godina dugom tradicijom Kartell je proizveo neke ikoničke predmete od plastike npr. stolce La Marie

Ljudi vole nove stvari, osobito dizajnerske i očekuje se da će u prvoj sezoni natikače, a zatim i torbe i ostali asesoar biti prodani u tisućama primjeraka. Obje su strane mašti dale slobodu, neobičan dizajn tehnološki je savršeno izveden pa fina mekana plastika savršeno pristaje uz nogu. Čvor na svakoj natikači ručno je rađen, a svaka boja ima i različiti čvor.

Pronaći se mogu u 140 trgovina diljem svijeta, a cijena je 180 eura. Prvi zajednički projekt ovih dizajnerskih talijanskih zvijezda tek je početak dugoročne suradnje.

Torbe koje je Kartell napravio za Christian Lacroix kuću

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".