Samo za izabrane

FOTO: Sven Harambašić FOTO: Sven Harambašić FOTO: Sven Harambašić FOTO: Sven Harambašić FOTO: Sven Harambašić FOTO: Sven Harambašić FOTO: Sven Harambašić
Krojem bazičan, aplikacijama poseban, a idejom unikatan – domaći brend Very Rare upravo je takav . Iako o njemu nećete mnogo čuti.
Vidi originalni članak

Mala revolucija krenula je u pariškom kvartu Pigalle nakon što su Asap Rocky, Rihanna, Jay-Z i ini isfurali T-shirt istoimenog concept dućana. I zaista, je li ikada neki dućan koji ne prodaje svoju odjeću (barem do tada!) stvorio pomamu za majicama s logom svojega dućana?! Upravo takav “hype” danas vlada industrijom “fashion streetweara”, koji u brendovima poput Kitsunea ili Raised by Wolves hoda po tankoj liniji urbanog i pret-a-portera.

 

Međutim, i Hrvatska se može pohvaliti sličnim brendom koji ne funkcionira samo na principu stvaranja odjeće, nego kreiranja lifestylea. Sven Harambašić sebe ne smatra dizajnerom, već prije svega kreativcem. Istodobno se bavi glazbom, umjetnošću i modom, o kojima mnogo zna, no o njemu, kao i o njegovu cool brendu, nećete mnogo čuti ni vidjeti jer se ne voli fotkati. Very Rare pokrenuo je prije nekoliko godina i ima zavidnu bazu fanova, no tek se ove godine pogled domaćih medija češće fokusira na Very Rare zahvaljujući suradnji s domaćom trap grupom Kukus Klan, kao i blogericom Isabellom Rakonić.

 
 

Svenov pristup stvaranju mode prije svega je promišljen i mudar; dizajnira ovisno o inspiraciji, a ne sezonski, sav kreativan proces vezan uz brend, pa i fotografiranje, obavlja sam, komadi su pretežito limitirani, a nerijetko i u maniri Margieline estetike, redizajnirani. Na specifičan način ih i prezentira, uz pomoć konceptualnih i interaktivnih izložbi koje su miks svega što radi. Iako Very Rare djeluje mistično i kriptirano dok se ne zagrebe ispod površine, odjeća je uistinu simplificirana, nepretenciozna, i kako bi se reklo, djeluje “svjetski”, baš kao i Sven Harambašić. Uz dozu skromnosti kojom zrači, vjerujemo da će ovaj zagrebački dečko daleko dogurati.

 

 Very Rare komade možete naručiti tek uz šifru za web store koja se svakih nekoliko mjeseci izdaje zainteresiranima kako bi svaki klijent dobio maksimalnu pažnju te limitiran, personaliziran i nezamjenjiv komad odjeće. Jedan takav oduševio je i urednike Ellea na ulicama Milana za vrijeme MFW-a...

 
Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".