Safari u rujnu baš je dobra ideja! Evo kako isfurati ovaj popularni trend

Zemljani tonovi, klasični komadi s kojima nema greške i udobni krojevi okosnica su dobrog safari-looka, a iz sezone u sezonu pokazao se kao najsvestraniji stil odijevanja s kojim zaista ne možete pogriješiti u bilo kojoj prilici
Vidi originalni članak

Zahvalite Williamu Cornwallisu Harrisu koji je pradavne 1836. predvodio prvu ekspediciju po Africi s ciljem promatranja životinjskog svijeta, a na kraju je to prozvano – safarijem. Specifičan safari-stil razvio se baš zbog njega. Boje koje se stapaju s okolinom, bež, smeđa, maslinastozelena i ostale izvedenice okosnica su ovog stila, a udobni materijali još su jedna od prednosti safari-looka kojem se ove sezone najviše veselimo.

Dobra je strana ovog stila odijevanja i što se može nositi na bilo koji način. Dakle, ako niste tip od uzoraka, na konju ste (ili bolje rečeno u nekom džipu) jer jednostavni krojevi, zemljani tonovi i klasika vladaju ovakvim stilom. Komadi se lako kombiniraju, a ako poželite, slobodno dodajte uzorke, detalje, nakit ili vječni – životinjski print. I nema veze što nikada niste bili na safariju ili što možda nikada nećete ni biti, ovaj stil tolika je klasika da se može nositi u gotovo svim prilikama. Nije toliko trendovski koliko neki drugi stilovi odijevanja jer je sve u bojama koje se mogu nositi uvijek, kombinirati svakako, a što je najbolje – dobro izgledaju baš u svakoj sezoni.

Samo nemojte odmah pohrliti baš za svakim cargo hlačama, sakoom koji se veže u struku ili gležnjačama (iako ovo uopće ne zvuči kao loša kombinacija). Samo nekoliko “basic” komada bit će dovoljno da od onoga što već imate u ormaru složite odličan safari-look. Predlažemo gležnjače, jednu lanenu bijelu ili bež košulju i sako koji možete nositi i na kraju ljeta, ali i za toplijih jesenskih dana. Dame koje vole haljine ili sakoe koji glume haljine u navali ovog trenda mogle bi najviše profitirati. Haljine koje su u ovom stilu možda su najudobnije i najbolje koje ćete ikad imati. Obično su sašivene od prirodnih materijala, lepršave su i praktičnih krojeva tako da se u njima zapravo možete kretati (što ne možemo reći za svaki model u našim ormarima).

Osim gležnjača, nose se i visoke čizme, a to ostavite za pravu jesen. Možete napraviti i iznimku pa nabaviti kaubojke, nema veze, nitko neće zamjeriti. A bez dobrog balonera nema safari-looka za kojim će se svi okrenuti. Sve u svemu, napunite li ormar ovakvim komadima, nećete pogriješiti jer su svi toliko klasični i vječni da ćete ih moći nositi sezonama, ali i kombinirati na bezbroj načina. Baš to safari stavlja na tron najpoželjnijih trendova, bez obzira na sezonu, i to već godinama.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".