Sad je pravo vrijeme za kupnju: Vodič za šoping top komada koje možete “uloviti” na sniženju

Iako je na sniženju dobro uloviti i trendovske komade za koje ne želite izdvojiti mnogo novca, puno je bolja opcija okrenuti se klasičnim, svevremenskim primjercima
Vidi originalni članak

Ljetni popusti i sniženja odličnasu prilika da garderobu popunite odjevnim komadom, novim parom cipela ili modnim dodatkom koji “pikirate” već dulje vrijeme. Iako je na sniženju dobro uloviti i trendovske komade za koje ne želite izdvojiti mnogo novca, puno je bolja opcija okrenuti se klasičnim, svevremenskim primjercima koji su nosivi mnogo dulje od samo jedne sezone. Takve klasike često prati i visoka cijena pa je ljetni popust prava prilika da ih “pospremite” u svoj ormar.

Bijela košulja za cijelu godinu, ispod sakoa ili na kupaći

Teško da u ormaru postoji odjevni komad koji je toliko svestran i nosiv poput bijele košulje. Čak i na godišnjem, kad se okrenemo ležernim i udobnim koma- dima, bijela je košulja i dalje pri ruci jer je super dodatak hlačicama ili kupaćem kostimu. U ostatku godine kombinirajte je ovisno o prigodi; uz dobar jeans, ispod sakoa, kao dio odijela... Svi su ti razlozi dovoljni da bijelu košulju od kvalitetnog materijala potražite na popustu.

Kad se pozdravimo s cekerima, trebat ćete dobru torbu

Gdjegod se okrenemo, u uličnoj modi ili na fotografijama stajlinga na društvenim mrežama, fokus je na pletenim torbama i cekerima, trendu koji nam se vraća svakog ljeta. I dok je šarmantnim modelima teško odoljeti, pogotovo po sniženim cijenama, bolja je opcija pozornost staviti na kožnu torbu nosivu cijele godine. Izaberite torbu srednje veličine u koju stane sve za dnevne obveze, a istovremeno je dovoljno efektna da osvježi kombinaciju.

Isplati se uložiti u svestranu kožnu jaknu, uvijek je in

Komad vrijedan ulaganja svakako je kožna jakna. Birajte jednostavnost nosivu godinama i model kojem ćete se rado vraćati već s prvim hladnim danima. Ne izlazi iz mode zbog svoje svestranosti jer savršeno izgleda kad se nosi uz traperice i bijelu majicu ili kao kontrast romantičnoj, lepršavoj haljini. Najpoželjniji je model u crnoj boji, no želite li odmak od klasike, razmislite o smeđoj, sivoj ili maslinastozelenoj varijanti.

Ništa bez traperica koje imaju moć spasiti stajling

Dobre traperice imaju moć spasiti stajling, pogotovo u onim jutrima kad nemate ideju što odjenuti. U kombinaciji s košuljom, bluzom i sakoom idealne su za različite prigode i nosive od jutra do kraja dana, pogotovo ako nema prilika koje zahtijevaju poseban “dress code”. Preskočite trendovske modele poput baggy i cargo traperica te se okrenite dobroj staroj klasici kao što je skinny jeans.

U ormar dodajte kaput iz kojeg zimi nećete izlaziti

Ljeto je, prate nas visoke temperature i ne razmišljamo o hladnoj sezoni. Ipak, upravo su ljetna sniženja pravo vrijeme da u ko- lekciju dodate kaput koji će vas grijati u zimskim danima. Mnogi brendovi na ljetnim popustima ponudili su i dio zimske kolekcije, a u potrazi za novim kaputom okrenite se jednostavnosti: birajte model koji odolijeva prolaznosti trendova i pristaje na sve poput klasičnog crnog ili kaputa boje devine dlake.

Nije im sezona, no možete pronaći i omiljen par čizama

Ponuda zimskih modela obuće sada možda nije kao kad jenjihova sezona, no i dalje je moguće pronaći zimske čizme, po mogućnosti vodonepropusne, koje ćete nositi kad nas dočekaju snijeg ili minusi. Klasičarke mogu odabrati modele do koljena koji sjajno izgledaju u kombinaciji s pletenim suknjama i haljinama, a želite li nešto što naginje trendo- vima, birajte model s glomaznim đonom.

Odijelo kao must have za bogat izbor kombinacija

Odijelo više nije rezervirano za strogo poslovne prilike, nego je dobilo ležeran prizvuk pa se i u muškom i u ženskom modnom svijetu kombinira s tenisicama i bazičnim majicama. Baš je zato dobilo epitet “must have”, a s obzirom na to da cijena kompleta koji će trajati nekoliko godina može biti visoka, probajte svoj savršeni model potražiti na sniženju. Super stvar odijela je ta što se može nositi u kompletu ili samostalno; sako tako kombinirajte s trapericama i haljinama, a hlače s košuljama, običnim majicama i bluzama.

Kvalitetno pletivo koje već stvarno dugo škicate

Zima je nezamisliva bez udobnog i toplog pletiva, a mnogima se na listi želja nalazi pulover od kašmira. Često ga prati i “paprena” cijena, no tu su uskočili high street brendovi koji su u svojim kolekcijama ponudili cjenovno pristupačnije modele. Iskoristite i sezonu popusta pa pogledajte je li model koji dugo škicate možda snižen, a ako ne ulovite onaj od stopostotnog kašmira, odlične su varijante i u kombinaciji s viskozom ili vunom.

 

Ivana Čuljak: 'Sve više nosim jednostavne jednobojne komade, uozbiljila sam se po pitanju odijevanja'

Sandale poput njezinih ne sviđaju se svima, no među najpopularnijim su modelima ovog ljeta

Ljetnih top 10 frizura uz Bubimir-šiške, french kiss efekt i bob kakav je nosila princeza Diana

Mama i kći osvajaju ljetnim kombinacijama: 'Nikad se ne dogovaramo što ćemo odjenuti, sličan stil je nasljedan'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".