Saborska zastupnica isfurala "pomaknutu" klasiku, a evo što kaže modna savjetnica

Dubravka Prpić Znaor prokomentirala je proljetno izdanje zastupnice Dragane Jeckov
Vidi originalni članak

Već smo pisali o tome kako se proljetna moda "ušuljala" u saborske redove, a to je potvrdila i saborska zastupnica Dragana Jeckov koja je ovih dana isfurala pravu proljetnu kombinaciju sastavljenu od klasičnih komada.

Zamolili smo modnu savjetnicu i urednicu Dubravku Prpić Znaor da prokomentira njezin styling. Prpić Znaor nazvala ju je ljubiteljicom klasičnih crno-bijelih kombinacija te je rekla:

Ovog puta nosi moderne culottes hlače i zna lekciju - uz njih najbolje pristaju salonke, iako potpetica slobodno može biti malo veća. U tom slučaju, noge će izgledati duže. Jer ovaj tip hlača vizualno skraćuje figuru i time ne laska nama, „običnim“ ženama. I sama nosim culottes, no uvijek pazim da se gležanj vidi (ako su uz njih tenisice, obavezno neka budu neki niski model), kako se noga ne bi „utopila“ u tom širokom kroju.

Dodala je da je tanki tekstilni remen oko struka OK, iako nije nužan jer ova forma ima dosta volumena pa joj ne treba više detalja.

- Pretpostavljam da je taj komad tkanine zapravo dio hlača, iako nije potrebno ništa oko struka ako su one visoko krojene i stoje fiksno. Neki modeli imaju varijantu da se taj detalj može skinuti, što je dobro, kaže savjetnica. 

Za bijelu košulju kaže da je idealna u ovoj kombinaciji, a tu je i jedan detalj koji podsjeća na kaubojski stil:

Dijagonalne linije na prednjem djelu i kragna u špic sinonim su za kreacije specifične za Divlji Zapad. Iako, u ovako čisto bijeloj interpretaciji, košulja postaje klasika s pomakom. I to je dobro.

Mali problem su najlonke koje se lijepe za materijal hlača pa se nabori pojavljuju na čudnim mjestima, a to je boljka zimske garderobe zbog suhog zraka i elektriciteta. 

- Tome možemo doskočiti uz pomoć odjeće od prirodnih materijala jer se lijepi obično sintetika. A znamo da su najlonke – čista sintetika, zaključuje Prpić Znaor.

 

Stil Kolinde Grabar Kitarović u zadnje je vrijeme prilično napredovao... Kako se vama čini? 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".