S Ecijom Ojdanić o modi i kazalištu: 'Volim biti lijepo odjevena, ali u zadnje vrijeme, imperativ stavljam na udobnost'

U modi na prvo mjesto sve više stavlja udobnost, a veseli je ovakav odaziv publike u kazalište unatoč koronavirusu
Vidi originalni članak

Volimo je pratiti na kazališnim daskama i u televizijskim ulo- gama, no jednako tako uživamo i u njezinu stilu i modnoj igri – s Ecijom Ojdanić porazgovarali smo o modi i novim projektima koji su nastali tijekom lockdowna.

– Volim biti lijepo odjevena, ali u zadnje vrijeme, u odnosu na imperativ “lijepo” preferiram “udobno” – rekla je glumica i time se pridružila mnogima koji su nakon karantene počeli udobnost stavljati na prvo mjesto. Iz tog razloga, za dnevne varijante bira traperice, tenisice i sakoe, uniformu koja je posebno omiljena u jesenskoj sezoni, a svima je pravi stajliš spas u jutrima kad nas muči pitanje što odjenuti.

Kad prigoda zahtijeva nešto elegantniji dress code, Ecijin prvi odabir su ženstvene haljine ko- je uvijek kombinira uz cipele visokih potpetica, a njezini modni odabiri popraćeni su i pozitiv- nim komentarima. Kad je riječ o šopingu i brendovima, za dnevne varijante preferira kupovinu u high street dućanima, dok za svečanije prigode bira kreacije s potpisom hrvatskih dizajnera. Njezini su favoriti Igor Djuga, čije je lila i zelenu haljinu nosila i na snimanju, a pristaju joj kao salivene, zatim Kristina Burja koja stoji iza brenda Krie Design i Aleksandra Dojčinović s brendom Lei Lou.

– S godinama postajem sve opuštenija što se tiče praćenja modnih trendova. Moram priznati da sam strastvenija kolekcionarka tenisica nego visokih štikli – rekla je glumica. U razgovoru s Ecijom prisjetili smo se i karantene kad je i kulturnim djelatnicima bila zabranjena djelatnost.

– Nevjerojatan osjećaj koji, nadam se, više neću osjetiti. Nakon lockdowna uspjeli smo odigrati 30-ak predstava na otvorenim scenama – kaže glumica i dodaje da je mislila da je nemoguće da će odigrati toliko predstava.

– Velik je to kompliment našem radu i predstavama. Glumci su pristali na manje honorare, a mi kao kazalište na nikakvu dobit.

Zahvaljujući prošlim dobrim vremenima, moći ćemo preživjeti neko vrijeme po tom sistemu, ali ne zadugo. Brojna publika i zadovoljni organizatori potvrda su koliko su svi željni kazališta. Sad nas čeka poseban izazov, igranje predstava u zatvorenim prostorima. Sva se kazališta strogo pridržavaju epidemioloških mjera, a u njima nije zabilježen nijedan slučaj širenja koronavirusa.

Možemo zaključiti da je to jedan nekulturan virus – smije se Ecija, koja je utjelovila i glavnu ulogu u monodrami “Vla-Vla-Vlajland cabaret”, koju odmilja naziva i “pravim djetetom lockdowna”:

– Probe su započele u travnju, za vrijeme karantene. Simbolizira pobjedu nad svim nedaćama koje su nam se dogodile. Divna stvar u karakteru glavnog lika Vlajine, koja u karakteru ima usađene patrijarhalne stavove, je ta što ide kroz život i dopušta da je on demantira, a ona prihvaća spoznaju da je u krivu. Publika ju je dosad jako zavoljela pa jedva čekam i zagrebačku premijeru 18. listopada.

U planu je tridesetak izvedbi po Hrvatskoj, a glumica se nada da će ih moći nesmetano izvesti:

– Plan je da plana nema jer se sve može promijeniti u sekundi.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".