Ručno rađene torbice obiteljskog brenda 'Mara Li' oduševit će vas na prvi pogled

Obiteljska ljubav stvaranja ručnih radova i posebna povezanost bake i unuke rezultirala je ovim prekrasnim torbicama
Vidi originalni članak

Iza brenda Mara Li, predivnih ručno pletenih i prepoznatljivih okruglih torbica koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, stoji Martina Vasari, 48-godišnjakinja iz Kloštra Ivanića koja je na nagovor svojih najbližih, kćeri Lare i Karle te supruga Silvija, odlučila svoj hobi pretočiti u prekrasan posao. 

- Ideja pletenja torbica nastala je kada sam se prvi put susrela s klupkom recikliranog pamuka, meni do tada nepoznatim materijalom za heklanje. Materijal mi je bio vrlo zanimljiv i ugodan za kukičanje pa sam tražila ideju kako ga iskoristiti. Na oduševljenje ženskog dijela obitelji prvi uradak bila je torbica koja je već pri prvom izlasku izazvala pozitivne reakcije. U krugu obitelji i prijatelja interes je postao velik, te sam na nagovor kćeri i njihovih prijateljica, pokrenula stranicu na društvenim mrežama. Vrlo brzo hobi se pretvorio u mali, a danas s ponosom mogu reći, veliki i pravi posao - prepričava nam Martina svoje početke. 

Ipak, najveću zaslugu pripisuje svojoj baki, Mariji Lilek - Mari, koja je na nju imala velik utjecaj, a upravo je po njoj brend dobio ime. 

- Još kao dijete kroz igru i vrijeme provedeno s njom naučila sam osnove pletenja, kukičanja i veza. Nije bilo dana da njene ruke nisu nešto stvarale, a s vremenom sam shvatila da sam naslijedila isto, na što sam neizmjerno ponosna i zahvalna. Tražeći ime za brend, jedino u što sam bila sigurna je da mora biti vezano uz baku. Vjerujem da obiteljska ljubav stvaranja ručnih radova i posebna povezanost bake i unuke čine naše torbice drugačijima - objašnjava Martina. 

Svaki primjerak ovih divnih Mara Li torbica nastaje u Martininom domu nakon njezinog redovnog radnog vremena u knjigovodstvenom servisu i vikendom uz nesebičnu pomoć cijele njezine obitelji. 

- Naša domaća radinost organizirana je kao prava mala tvornica u kojoj svaki član ima svoju ulogu i veliki doprinos. Moja ljubav prema ručnom radu zarazila je cijelu obitelj, te smo se svi zajedno odlučili ozbiljno posvetiti razvijanju brenda i naših proizvoda, a moj hobi pretvoriti u zajednički posao - priča vlasnica brenda. 

U njihovoj ponudi možete pronaći torbe najrazličitijih oblika i veličina: ruksake, okrugle torbice s lancem na rame, zanimljivu kombinaciju ruksak-torbe, okrugle torbice oko struka, svečanije modele vintage i pismo torbica te popularne cekere s bambus ručkama.  

- Naše torbice su omiljene ženskoj populaciji jer se mogu kombinirati na sve moguće načine i u svim prilikama, a posebne su po tome što svaku personaliziramo i prilagodimo vlastitom ukusu - ponosno objašnjava Martina. 

Ipak, Mara Li brend nije ostao samo u domeni mode, nego je svoje predivno pletivo prenio i na teglice za cvijeće i košarice koje se savršeno uklapaju u svaki ambijent, a dostupne su u različitim bojama i dimenzijama. Osim toga, u ponudi imaju i set košarica za uredski pribor, a ono što će savršeno doći u nadolazećem razdoblju - imaju i božićne ukrase za bor. 

Ove neodoljive torbe, kao i teglice, možete kupiti putem njihovih društvenih mreže te kod nekoliko partnera u Hrvatskoj (Arta moda Umag, Koltra Novalja)  i u Njemačkoj (Indestructible shop germay), a na tome ne planiraju ostati. 

- Planovi za iduću godinu su nam intenzivnija prodaja na sajmovima diljem Hrvatske, te pronalazak partnera za prodaju našeg asortimana u većim gradovima kako bi proizvode učinili što dostupnijim svakom kupcu. Velika mi je želja da mi hobi postane jedini i pravi posao, te da živim i radim ono što najviše volim - priznaje Martina. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".