Roberto Cavalli: Odlazak kreatora koji je proslavio životinjski uzorak i smatrao da je Bog najbolji dizajner

Modnu kuću osnovao je tijekom 70-tih godina te s vremenom stvorio brend usko vezan uz svijet slavnih osoba, atraktivnog stila i naglašene moćne žestvenosti
Vidi originalni članak

Talijanski modni dizajner Roberto Cavalli, poznat po životinjskim printevima na koži i tekstilu, preminuo je u vlastitom domu u Firenci, no njegova kompanija nije objavila nikakve detalje. Talijanska novinska agencija ANSA objavila je da je preminuo kod kuće nakon duge bolesti.

Bio je poznat po animal printu te snažnoj ženstvenosti stila koji naglašava tijelo i siluetu.

Modnu kuću osnovao je tijekom 70-tih te ubrzo postao omiljeni autor stylinga brojnih zvijezda, od Brigitte Bardot, Sophije Loren i Kim Kardashian do Jennifer Lopez. Obožavale su njegov stil te način na koji je od njih napravio vizualno moćne, scenske dive.

Kreativni direktor Roberta Cavallija, Fausto Puglisi, najavio je da će modni izričaj kuće ostati i dalje u znaku njezina originalnog autora.

Cavalli je rođen 15. studenog 1940. u Firenci, poznatoj po izradi kože. Nakon što je 1970. predstavio vlastiti modni brend, izmislio je poseban način tiska na koži, što ga je i proslavilo te ujedno istaknulo na sceni. Pošto je ujedno bio i biznismen, taj je način tiska i patentirao. Po tome je bio poznat te će taj aspekt zasigurno i dalje vladati stilom njegove kompanije.

Cavalli je otvorio svoju prvu malu trgovinu, Limbo, u Saint-Tropezu 1972. godine.

Ubrzo je krenuo u hipi stilu, no na glamurozan način. Njegove su kreacije imale lepršavi dojam, traperice su bile pjeskarene, a denim je naglašen kroz razne motive.

Godine 2005. dobio je zadatak da potpiše novu mikro uniformu Playboyevih zečica, a čak je predstavio i jednu verziju s uzorkom leoparda.

Na pitanje što ga je inspiriralo da koristi životinjski print u dizajnu, Cavalli je u intervjuu za Vogue 2011. rekao: - Sviđa mi se sve što je prirodno. Počeo sam cijeniti da čak i ribe imaju 'haljinu' fantastičnih boja, kao i zmija i tigar. Počeo sam shvaćati da je Bog stvarno najbolji dizajner, pa sam počeo kopirati Boga.

Simpatične i stajliš prijateljice: 'Obje volimo nositi uzorke, ali danas se desilo da jedna ima jednobojno'
Jednostavno, a efektno: Zanosna brineta sjajno nosi all-black kombinaciju kojoj ne možemo pronaći manu
Sjajno spaja jednostavnost i eleganciju: 'Nosim i uzorke, ali jednobojno mi je najpraktičnije za kombinirati'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".