Robert Sever predstavio prekrasnu kolekciju: Inzistira se na ženstvenom i chic izričaju, a u prvom je planu odjeća za svaki dan

Sa Severom smo porazgovarali o novoj kolekciji Diana Frances, Lady Di kao inspiraciji te ženstvenosti i trendovima
Vidi originalni članak

Najbolji način za započeti novu godinu u modnom svijetu definitivno je nova kolekcija pa je Robert Sever napravio upravo to i predstavio novu kolekciju pod imenom Diana Frances. Radi se o kolekciji koja se sastoji od četrdesetak odjevnih kombinacija, a kao i uvijek, upotpunjene su nakitom i modnim dodacima. 

U duhu brenda, i ovog se puta inzistira na suvremenom, ženstvenom i chic izričaju, a u prvi je plan stavljena odjeća za svaki dan, što za posao, što za dnevne potrebe. Ova je kolekcija prva od tri koje će brend predstaviti u proljetnoj sezoni za 2021. godinu, a posebna je zbog još jedne stvari. Naime, kampanja ima posebnu scenografiju koju je u retro maniri osmislila i izradila Tajana Čanić Stanković

Sever je pojasnio kako je fokus na nosivim komadima garderobe, na praktičnosti i funkcionalnosti

- Negdje na sredini izrade same kolekcije koju smo stvarali prošle godine, shvatio sam da ima puno elemenata koji su vrlo tradicionalno chic, i imaju lagani prizvuk početka osamdesetih. I onda mi je postalo sasvim jasno da je nesvjesno cijela kolekcija inspirirana s nekim modnim izborima Lady Di. Otuda i sam naziv kolekcije. Ne bih rekao da je to direktan hommage njezinom stilu, već samo jedan sloj inspiracije. Više me je privukao dokumentarac "Diana tapes", a kada sam shvatio da u seriji "Kruna" postoji cijela sezona fokusirana na Dianu, odmah sam je pogledao. Rekao bih da je na samu kampanju i dekoraciju interijera i seta koji je stvarala Tajan Čanić Stanković utjecala vizualizacija serije, taj dojam nečeg retro i gotovo staromodnog, ali interpretiran na novi način.

Nova je kolekcija namijenjena ženama koje Severovom odjećom žele i mogu naglasiti svoju osobnost.

- Naše klijentice imaju između 25 i 65 godina, tako da smo sigurni da će i u ovoj vizualnoj priči uživati mnoge od njih. Ove sezone radili smo na novim interpretacijama klasične košulje, sakoa i hlača, fokusirani na ideju da je svaki artikl lako izdvojiti separativno i da se može lagano ukomponirati u već postojeće stvari u nečijoj garderobi. Što se tiče haljina njih imamo minimalno u ovoj kolekciji jer je situacija oko nas takva da nema baš prigoda za neke posebne svečane trenutke pa se tom idejom nismo ni bavili. Paleta boja je isto tako vrlo konzervativna, naglasak je na plavim i sivim tonovima, na bijeloj i crnoj. Kao i uvijek, imamo i sekciju od trapera koji je vječna inspiracija, a ostali materijali su pamuk, viskoza i lagana vuna. Ponovno smo se igrali s nekim tehnikama plisiranja materijala tako da je to još jedan vrlo tradicionalan pristup koji smo koristili - ispričao je Sever. 

Kolekcija je upotpunjena selekcijom nakita, ovog je puta za nju bio zadužen dizajner nakita Slobodan Velicki koji je napravio naušnice i Severove poznate krune od staklenih kristala. Novitet su i ručno bojani božuri od tkanine koje su postavili u formu broša. 

Sever se osvrnuo i na ženstvenost, rekavši kako to nije samo trend ili stil:

- To je za mene uvijek prednost i veliki plus. Iako sam za potpunu demokraciju kada je u pitanju odijevanje i izražavanje kroz odjeću ili stil, uvijek nekako s nostalgijom gledam neka vremena koja su prošla i kada je elegancija bila imperativ.

Što se tiče trendova, dizajner govori kako ih ne voli niti ih prati.

- Mislim da su uvijek nametnuti da bi ih slijedili oni koji se ne žele posvjetiti osobnom stilu - zaključio je. 

Cijelu kolekciju "Diana Frances" Roberta Severa pogledajte u galeriji

FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever FOTO: Robert Sever

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".