Robert Sever najavljuje kolekciju Severocco u znaku bogatih tekstura

Krajem ožujka modni dizajner Robert Sever održat će svoju veliku reviju koja predstavlja, kako kaže, sintezu stilova u novom kontekstu
Vidi originalni članak

Kao glavni materijal modni dizajner Robert Sever u novoj kolekciji ističe traper koji raznim 'hand made' intervencijama pretvara u unikatno modno djelo. Koncem i brojnim aplikacijama traperu daje novi look te mu on služi kao podloga za novu likovnost. Bogatim ukrašavanjem bazične krojeve poput forme s kapuljačom, kombinezona i veste redizajnira u eklektične komade raznovrsne likovnosti.

- Kada stvaram, želim izromantizirati cijelu vizualnu priču, prikazujući svijet boljim i pozitivnijim mjestom. Moje stvaranje slavi našu različitost i pruža prostor za individualnost i kreativnost - navodi Sever.

U kolekciji osim trapera i pamuka koristi i razne čipke, svilu i brokat, kako bi osmislio vlastiti rococo - sve skupa evocira super ukrašenu eru rokokoa koja je nakon baroka dodatno naglasila sklonost visokog društva ka ukrašavanju i isticanju bogate siluete.

Time autor kreira - bogatstvo tekstura i vizualnih efekata, dodajući dubinu i slojevitost svakom komadu - izjavio je u najavi kolekcije.

Predstavit će 65 outfita, u kojima naglašava i beduinsku estetiku nomada, njegove stilske putnice kao da idu svijetom i 'ubiru' razne modne elemente koje onda slažu u specifičan etno look. No, u svemu Sever ističe i nosivost.

- Forme odjeće u kolekciji Severocco su iznimno prilagodljive svakodnevnom nošenju, naglašavajući osobnost, snagu i ljepotu žena. Od kratkih do dugačkih boho haljina, pažnja je usmjerena na udobnost i praktičnost. Poseban naglasak stavljen je na hlače, obogaćene brojnim džepovima koji dodaju funkcionalnost bez gubitka stila - zaključuje autor.

Fotografiju i styling kampanje potpisuje sam dizajner, organizaciju i produkciju Slobodan Velicki. Modeli su Ana Stanković, Magdalena Koprek i Nikolina Budinski iz agencije Talia models. Kosu potpisuje Kuća Četki, a make-up Sabina Šarić Novak za Jane Iredale.

Divan outfit stajliš blogerice: 'Ako mi se sviđaju boje, onda mi je svejedno kakav je uzorak'
Što se u Zagrebu nosilo 2013.? U velikoj galeriji donosimo najbolje street style kombinacije
Studentica prava je majstorica spajanja nespojivog: 'Inače ne volim uzorke, draže mi je jednobojno'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".