"Riječ 'nikad' te uvijek iznenadi u modi. Jedan dan kažeš 'nikad ne bih', a sutra evo tih kožnih hlača u ormaru"

Eva Habdija nova je zvijezda naše rubrike "Look of the day"
Vidi originalni članak

Iza nadimka @elanordawn na Instagramu se krije Eva Habdija, a već pri prvom pogledu na feed, jasno je kako se radi o jednoj romantičnoj duši.

Riječ je o apsolventici Pravnog fakulteta u Zagrebu. Kako sama kaže, fakultet joj ne ostavlja mnogo vremena za hobije, no za stvari koje voli - uvijek nađe vremena! Velika je obožavateljica kuhanja, šetnji sa svojom border collicom, a jedan od najdražih hobija je i kad zajedno s dečkom istražuje mjesta s bucket liste. Gotovo pa je nepotrebno naglašavati kako svaki od tih hobija bude popraćen i dokumentiran fotografijom, a upravo je ona Evina velika ljubav.

Fotografiju sam zavoljela davno. U srednjoj školi sam s prijateljicama otvorila Photoblog, kao moje prvo iskustvo s objavljivanjem fotografija (sve je to bilo prije Facebooka). Tada je zapravo nastalo i ime mog Instagrama, inspiriran mitologijom iz Tolkienovog opusa. Photoblog je malo zamro, pa sam krenula na Instagram. Ipak, puno fotografija koje slikam na kraju ni ne objavim. Shvatila sam da ono što me veseli je sami kreativni proces fotografiranja.

Tvrdi da najbolje fotografije nastaju na malim izletima s dečkom koji je, htio-ne htio, dobio hashtag #instagramhusband pa se krije iza foto objektiva brojnih fotografija. Zajedno promatraju krajolike i osmišljavaju sliku i kadar, a svaka je objava na Instagramu popraćena nekom anegdotom sa snimanja ili vrckavom misli jer ne vjeruje u "kontrolirani sadržaj" koji se često može vidjeti na društvenim mrežama. Kako sama kaže, ne želi to preozbiljno shvaćati, već podijeliti neki svoj, fotićem uhvaćeni trenutak, bez pretjeranog uljepšavanja. 

Kakav stil u odijevanju preferiraš?

Mislim da u mom ormaru prevladava ženstveni stil uz pokoji moderan detalj. Da mogu, ne bih izlazila iz maxi haljina jer se u njima osjećam nevjerojatno romantično. Tokom godina postala sam sakupljač haljina, zapravo - i to uglavnom krojevi koji prate žensku siluetu.

U čemu se osjećaš najudobnije, koji je tvoj "to go"?

Čim krene hladno vrijeme ne izlazim iz dolčevita-haljina. Obožavam ih jer ih mogu odjenuti na čarape, traperice ili kožne hlače - samo ih navučem bez nekih velikih komplikacija. Ako pak želim da izgledaju elegantnije, dovoljno je staviti remen, čizme na petu i tanje čarape s nekim cool dezenom.

Što nikad ne bi odjenula?

"Nikad" te uvijek iznenadi kada je riječ o modi. Jedan dan kažeš „nikad ne bih“, a sutra ti nešto puhne u glavu i evo tih kožnih hlača u ormaru (true story). Ipak, mislim da nikad ne bih odjenula ove napufane jaknice od umjetnog krzna koje su sada u trendu. Ima cura kojima to divno stoji i znaju to fantastično nositi, ali meni ne pristaje: niti uz konstituciju niti uz stil. Jednostavno bih se osjećala poput ninja kornjače.

Koji ti je najdraži komad u ormaru, a koji naskuplji?

Najskuplji, iako sam ga upiknula na sniženju, bi bio Patrizia Pepe ljubičasti kaput. Iako ne volim kupovati stvari koje opravdavaju cijenu samo nekom zlatnom pločicom sa slovima, smatram da ženi nikada ne bi trebalo biti žao uložiti u kvalitetan kaput, cipele ili torbu (u koju stane više od mobitela) jer su to komadi koji bi nas trebali pratiti godinama.

A najdraži… to je već nešto teže. Nekako se to mijenja sa sezonama i godinama - recimo trenutno su mi najdraže sive traperice s izvezenim cvijećem iz Zare. Ipak, dok sad promatram ormar, komad kojeg imam najdulje i kojem sam i dalje vjerna bi bio debeli vuneni pončo koji sam kupila u Portugalu prije više od 10 godina od jedne lokalne bakice u selu Nazare. Mislim da sam ga platila 30-ak eura, a nakon nebrojenih pranja i nebrojenih avantura i dalje je apsolutno isti - možda je zato najdraži?

Gdje najčešće kupuješ i što si posljednje kupila?

Najčešće kupujem u Zari, H&M-u, Oyshu te sve češće na ASOS-u jer tamo imam nevjerojatan izbor i manja je vjerojatnost da ću dok hodam preko Trga sresti 3-4 cure u istom komadu. Posljednje što sam kupila je veliki, bijeli, mekani pulover iz Zare koji je dobio nadimak „Fluffy.“

Koje bi domaće i svjetske osobe mogla okarakterizirati kao svoje modne uzore?

Ne mogu zapravo reći da imam neki modni uzor. Pratim puno nevjerojatnih i originalnih djevojaka čijem stilu se divim, ali ga nikada ne bih ih replicirala. Možda mi neka kombinacija da ideju, ali u prinicpu furam svoj film i mislim da zato i toliko volim stil tih istih djevojaka, jer furaju svoj film.

Torbica ili cipele, koji je tvoj izbor?

Hm… Definitivno više kupujem cipele i češće se u njih zaljubljujem. Torbica je zapravo samo nekoliko u opticaju jer se nakon nekog vremena iskristalizira koje su najpraktičnije i u koje sve stane što si taj dan zamislim da moram tegliti preko pola grada. Otkrila sam da je i za jedno i za drugo bitno imati dobrog postolara i/ili kožara jer jednostavno najdraže stvari traju dulje.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".