Razmišljate o šiškama? Naša poznata frizerka otkriva sve razloge "za" i "protiv"

Teuta Mesaroš otkrila nam je na što treba paziti ako se odlučite na promjenu u vidu šiški!
Vidi originalni članak

Šiške su već dugo jedna od najpopularnijih frizura, ali i promjena na koju se stvarno nije lako odlučiti. Teutu Mesaroš, vlasnicu popularnog zagrebačkog frizerskog salona, pitali smo što misli o šiškama, odnosno koje su njihove pozitivne, a koje negativne strane. Jer, realno, treba biti upoznat sa svime prije nego se odlučite na ovako veliki korak!

Kako kaže popularna frizerka, šiške prije svega pomlađuju:

Svi ćete se složiti da kod malih curica obožavate njihovu svilenkastu "baby hair" i frizuru sa šiškicama. Mislim da je to razlog jer, kad god nekome skratim šiške, svi se slože da ta osoba izgleda mlađe, poput djevojčice.

Nadalje, Teuta tvrdi kako šiške imaju moć drastično promijeniti svaku frizuru pa preporučuje da, ako niste spremne skratiti kosu, a potrebna vam je promjena, odrežite šiške! Ipak, najbolje se posavjetovati sa svojim frizerom koji uvijek može preporučiti koji oblik i koja dužina najbolje odgovara obliku lica i teksturi kose. 

via GIPHY

Ako već imate šiške, onda vam može pomoći savjet kako visoki rep definitivno bolje izgleda sa šiškama. Teuta tvrdi:

Općenito dignuta kosa skupljena u rep ili u jednostavnu "home made" punđicu izgleda bolje, odnosno zanimljivije sa šiškama. To je zato što kosa, iako je podignuta, zapravo izgleda kao da imate frizuru, a ne ostavlja dojam da ste svezali visoki zalizani rep samo zato što je kosa već prljava.

Još jedna stvar koja ide u prilog šiškama je to da, ako nemate vremena, možete osvježiti samo njih. Teuta napominje kako se mnoge cure služe upravo tim trikom odnosno, kad ne stignu oprati cijelu kosu, operu samo šiške, a ostatak skupe u rep pa frizura uvijek izgleda svježe. 

Međutim, treba biti realan i iznijeti i neke negativne strane.

Teuta, prije svega, napominje kako, vjerovali ili ne, muškarci ne vole šiške! I sama govori kako ne može shvatiti taj fenomen, no većina njih govori kako su im šiške jednostavno - koma. Teuta pretpostavlja kako je to zbog toga što šiške "zatvaraju" lice, odnosno, kako oni sami kažu, skrivaju ih. Jednom prilikom čula je zanimljivu mušku teoriju: "Ako je cura lijepa kad kosu sveže u rep, onda je stvarno lijepa i stoji joj svaka frizura."

Osim što muškarcima nisu najdraže, frizerka navodi kako se luđački maste. Razlog tome su puderi i kreme koje nanosimo na čelo pa su šiške drugi dan već zrele za pranje. 

Ako niste netko tko često pere kosu, to bi vas moglo izludjeti, a sprej za suho pranje kose pomaže samo prvi dan, zaključila je Teuta.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".