Ramena na steroidima: Ne štedite na spužvi, jastučići su i dalje najpoželjniji trend

U dizajnerskom svijetu, naglašena ramena nisu rezervirana samo za majice i topove, već se nose na sakoima i jaknama, što ih čini omiljenim i najefektnijim komadom za hladnu sezonu jer imaju moć osvježiti i najjednostavniji outfit
Vidi originalni članak

Ako ste na proljeće ili ovog ljeta (na izmaku) bili u potrazi za jednostavnom, basic majicom koja je must have u svakom ormaru, sigurno ste primijetili da kolekcijama high street i dizajnerskih brendova dominira jedan model - onaj s naglašenim ramenima. Iako na prvu klasične i obične, ovakve su majice sve, samo ne to, zahvaljujući jastučićima koji ih momentalno pretvaraju u jedan od najpoželjnijih komada sezone.

Iako su mnogi mislili kako je riječ o prolaznom trendu koji će proći jednakom brzinom kao što je i došao, nove kolekcije dokazuju upravo suprotno - majice s naglašenim ramenima prate nas i u novoj sezoni, a kad je riječ o high street brendovima, predvodnici su Mango i Zara. Mango je još na proljeće predstavio najtraženije modele u bijeloj, crnoj i prugastoj verziji, a španjolski je brend za jesen pripremio još nekoliko boja poput bež i tamnoplave. U Zari su modeli nešto otkačeniji pa, ako vam detalj jastučića na ramena nije dovoljan, tu je narančasti crop top koji, uz njih, ima i zvonolike rukave - pravi statement komad u ormaru! U dizajnerskom svijetu, naglašena ramena nisu rezervirana samo za majice i topove, već se nose na sakoima i jaknama, što ih čini omiljenim i najefektnijim komadom za hladnu sezonu jer imaju moć osvježiti i najjednostavniji outfit. Isabel Marant predlaže predimenzionirane jakne s cvjetnim motivima, Balenciaga je ramenima podarila novo ruho dodajući stroga ramena, dok je Balmain jaknu već prepoznatljivog kroja predstavio u novoj, upečatljivoj verziji. Ako volite pomaknutu klasiku, tu su Alexander McQueen i MM Margiela koji znaju kako da crni sako ne izgleda monotono, a Isabel Marant se lakiranim sakoom pobrinula da ležerne odjevne kombinacije izgledaju najchic do sad.

Na spomen naglašenih ramena, mnogima je prva asocijacija kultna serija Dinastija - sjetimo se samo lik Alexis Carrington čiji su, slobodno možemo reći, zaštitni znak bili odjevni komadi s naglašenim ramenima.

Također, naglašena su ramena bila i bitan dio power dressinga - iako su se pojavila još u tridesetim godinama kad je talijanska dizajnerica Elsa Schiaparelli dodala jastučiće strukiranim jaknama, obilježila su razdoblje osamdesetih godina prošlog stoljeća. Tad su ih žene, osim na haljinama, nosile i na sakoima kako došle bi do izražaja i “prilagodile” se muškom poslovnom svijetu. 

Imate li već u ormaru model majice koji poznate Hrvatice jednostavno obožavaju?
Seksepil novog doba: Grudi su out, a ramena in?

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".