Prvo je odbili, a onda zaposlili kao prvu transrodnu manekenku za Victoria's Secret

Tradicionalan brend nesklon promjenama konačno je napravio zaokret u svojem poslovanju
Vidi originalni članak

Prekrasna 22-godišnja Brazilka Valentina Sampaio postala je prvi transrodni model kojega je poznati američki brend donjeg rublja Victoria's Secret angažirao za snimanje kataloga. Vijest je objavila Brazilka na svom Instagramu, a potvrdio njezin agent Erio Zanon, dodavši kako će Valentina snimiti kampanju za atletsku liniju pod nazivom VS pink. 

Rekao je i kako Valentina vjeruje u to da će se ovime srušiti mnoge granice u modnom biznisu, prenosi New York Times. Sama Valentina na svom je Instagramu napisala "Nikad nemojte prestati sanjati". 

 Valentina je rođena 1996. godine u Aquirazu na sjeveru Brazila, majka joj je učiteljica, a otac ribar. Oduvijek su poticali Valentinu da bude ono što jest i ona često zna reći kako joj oni najveća podrška. Valentinu je kada je imala osam godina psiholog identificirao kao transrodnu osobu. Kao ženska osoba počela se predstavljati od svoje 12 godine. Valentina je istaknula kako nikada u životu nije imala problema s okolinom zato što je transrodna osoba. 

Valentina je prvo upisala arhitekturu, no ubrzo se prebacila na studij mode. Nedugo potom, otkrili su je agenti i počela je s modelingom. Nanizala je mnoge top revije i reklame za poznate brendove poput L'Oreala, kojemu je postala i ambasadorica. Lani se prijavila i na casting za Victoria's Secret, ali je odbijena

To što je upravo od njih sada angažirana, potaknulo je priče o zakretu u poslovanju koji je ovaj mainstream brend konačno učinio. Osim toga, VS je na meti brojnih kritika jer su odbijaju promjene i, kažu mnogi, šalju krivu predodžbu o ženama, a s druge strane, konkurencija ih sa svih strana pritišće. 

- Ako se ne možete modernizirati, ako se ne možete odmaknuti od svojih korjena, bit ćete u velikom problemu da ostanete relevantni. I to je ogroman problem. Njihov je identitet baziran na tome što se danas čini prevazišlim i nečim što je pregazilo vrijeme - izjavila je Mette H. Kurth, odvjetnica koja se bavi tvrtkama koje su završile u bankrotu. Model Karlie Kloss nedavno je izjavila za Vogue da je prestala raditi za VS jer brend ne reflektira pravu sliku žene te kao ona ne želi slati ženama poruku da samo savršeno znači i lijepo. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".