Prva nogometna lopta od piva kao poklon Marku Pjaci za povratak u Zagreb

Sabantov Beer skin nastaje od ječmenog slada koji ostaje iza proizvodnje piva, a osnivači brenda Tamara Vučetić i Andrej Marić za potrebe izrade uzimaju nusprodukt pivske industrije koji inače uglavnom ostaje neiskorišten
Vidi originalni članak

Iza ovog originalnog poklona stoji zagrebački brend Sabant koji proizvodi i prodaje kožu biljnog podrijetla napravljenu od ostataka iz pivske industrije, gdje je nogometaš Pjaca investitor. Prvu nogometnu loptu na svijetu izrađenu od Beer skina™, visokokvalitetne održive kože nastale od ostataka iz pivske industrije, zagrebački je brend Sabant poklonio svom investitoru Marku Pjaci u znak dobrodošlice u Zagreb i Dinamo. Svojom su ga inovacijom osvojili na prvu, a spojiti nogomet i pivo na potpuno novi način, izradom lopte od piva, kaže Andrej Marić, suosnivač Sabanta, htjeli su pokazati potencijal primjene njihovog materijala u raznim industrijama.

Sabantov Beer skin™ nastaje od ječmenog slada koji ostaje iza proizvodnje piva, a proces proizvodnje kože pobliže objašnjava njihova osnivačica Tamara Vučetić.

- Uzimamo nusprodukt pivske industrije koji inače uglavnom ostaje neiskorišten, prerađujemo ga lokalno, a u ekskluzivnu održivu kožu pretvaramo u majstorskoj tvornici u Italiji. Naš Beer skin™ je održivo rješenje za sve koji žele koristiti visokokvalitetne kožnate materijale, a pritom mogu reći i kako je proizvod napravljen od piva, što je prilično kul - navodi Tamara.

Dok za Beer skin™ čekaju patent, Tamara i Andrej planiraju izbacivanje novih linija kože, napravljenih također od ostataka iz alkoholne industrije. Trenutno su posvećeni suradnjama s hrvatskim kreativcima s kojima rade na inovativnim rješenjima u dizajnu. Tako su nedavno predstavili limitiranu kolekciju torbi od Beer skina™ s brendom Raw Bag dizajnerice Mirjam Krajine, a do kraja ove godine možemo ih očekivati još.

- Sabant je hrvatski inovatorski brend koji pomiče granice rješenja u tekstilnoj industriji, a svoje materijale želimo oblikovati u suradnji s hrvatskim dizajnerima, i tako lokalnu genijalnost predstavljati globalno - naglasio je Andrej Marić, CEO Sabanta.

Najudobnije japanke i natikače u kojima ćete bez problema i bolova provesti cijeli dan
Kreme za okoloočno područje sa SPF zaštitom ključan su korak u skincare rutini ovog ljeta
Prirodni, bio-razgradivi materijali i detalji u kolekciji koju potpisuju dvije hrvatske modne dizajnerice

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".