Prugice su nezaobilazan ljetni uzorak: Na moru su nezamjenjive, a volimo ih nositi u svim prigodama

Kad prilika zahtijeva dozu elegancije, plavo-bijeli sklad s lakoćom će odraditi taj modni posao i zadovoljiti dress code
Vidi originalni članak

Klasični ljetni stil uvijek donosi notu elegancije, bez obzira na to radi li se o badiću ili uredskom outfitu. Na moru je nezamjenjiv, postoje čak čitave modne kuće posvećene ovom motivu, što je uistinu velika stilska čast. High-street brendovi, ali i dizajneri skupljih kreacija ne propuštaju počastiti nas novim prugastim idejama svake sezone.

Navy pruge zapravo su simbol francuske chic scene te su predstavljene polovicom 19. stoljeća. Majica s 21 prugom, brojem pobjeda Napoleona Bonapartea, postala je službena uniforma mornara, a ako bi pali u more, u odjeći tog dezena bili bi lako vidljivi. I danas pruge “spašavaju” stilski, ako vam zatreba nešto elegantno, plavo-bijeli sklad s lakoćom će odraditi posao. Kako su dekade prolazile, tako se i ovaj stil formirao u odnosu na trendove.

Svaka dekada voljela je pruge, nekad su smirenije, nekad široke i ekspresivne, u svakom pogledu simbol jedne od zemalja s najviše stila. Poznato je diljem svijeta da te divne Francuskinje često nose upravo navy, znaju da je to super jednostavan simbol bezvremenske klasike te da im ne treba nikakvo šarenilo da bi ouftit bio poseban.

Karakteristika ovog motiva je i lakoća kombiniranja raznih pruga i prugica, nije nužno da su slične širine jer, ako se poigrate, kreirat ćete zanimljivu vizualnu stilsku igru. Razne optičke varke nastaju pod utjecajem linija, tako da za uspravne vrijedi ono staro dobro pravilo – tijelo se doima vitkije. Ovaj trik uvelike je prihvaćen među damama koje žele naglasiti eleganciju siluete, a osim toga, tu su i lepršave, duge kreacije koje također laskaju figuri. Odaberite lagani ljetni tekstil koji možete kombinirati i kasnije, kad se temperature malo spuste, budući da je riječ o klasiku za uistinu svako doba godine. Slojevite modne formule posebno su zahvalne u danima nestašnog, prijelaznog vremena.

Genijalne komade koje krasi bezvremenski prugasti uzorak pronađite u galeriji

Zara, 69,90 kn Vibi Venezija, Net a Porter, 95 € Three Graces London, Outnet, 265 € Stateside, Outnet, 65 € M Missoni, Outnet, 181 € Kate Spade, Outnet, 135 € H&M, 35 € H&M, 30 € H/M, 15 € H&M, 5 € Enza Costa, Outnet, 111 € Aquazzura, Outnet, 280 €

Pomorska inženjerka s Hvara čijim se stilom inspiriramo: 'Uvijek se prva spremim, pa čekam ostale'

Ako volite lepršave ljetne haljine, obožavat ćete stajling Matije Vuice: 'Danas se baš osjećam chic'

Lijepa plavuša ima savršen stajling za nedjeljni đir: Blista u maloj bijeloj haljini, svevremenskom ljetnom favoritu

Kombinacija bez mane za vrući ljetni dan: Zgodna dama odlično nosi lepršavu haljinu i efektne ravne sandale

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".