Prošlo je četiri godine od Žužine smrti, a prisjetili smo se nekih njezinih savjeta o ljubavi, braku, novcu...

Svoje životno iskustvo dijelila je u kolumnama i knjigama, prozvana je modnom ambasadoricom, radila je kod velikih modnih imena, a udavala se čak četiri puta
Vidi originalni članak

Danas obilježavamo četiri godine od smrti dizajnerice i spisateljice Žuži Jelinek. Rođena je u 17. srpnja 1920. u Budimpešti te je završila školu za krojačice.

Radila je u tvornici Nine Ricci i Coco Chanel, a iza sebe ima čak četiri braka. U jednoj svojoj kolumni rekla je kako su dva bila iz ljubavi, a dva iz - osvete! Za prvog supruga, dr. Eriha Jelineka, tvrdila je da je ljubav njezina života

Rastali su se jer ju je prevario, a zatim je bila u braku sa Švicarcem Frankom Lütyjem, za kojeg je rekla da je bio brak iz interesa, zbog švicarskog državljanstva. Treći suprug bio je Vlado Majer, a za njega se udala - iz osvete! Kaže da je tad stasala u pravu ženu.

Milorad Ronkulin njezin je četvrti suprug, a za njega je rekla da ga voli na poseban način: "On zna za sve moje ljubavi, pred njim nemam nikakvih tajni. To je olakšanje koje ne dožive mnoge žene".

Od 1994. godine bila je kolumnistica Glorije i napisala je desetak knjiga. Izdvojili smo nekoliko savjeta: 

O samopouzdanju:

Čim se ujutro probudite, pogledajte se u ogledalo i recite si na glas: ‘Da, lijepa sam, mlada sam i nitko mi ništa ne može’. Uredite se i krenite u nove pobjede.

O ljubavi:

Ljubav je ljubav, ona se dešava, a kad se desi, treba je prihvatiti i biti sretan što se to dogodilo.

O prijateljstvu:

Nisam protiv prijateljstva, ali sam za razboritost i mjeru. Ne može se ni od koga tražiti da bude ono što nije – jer uvijek kažem da se živom čovjeku sve može desiti, ali treba u svemu imati i ljudskost.

O braku:

Uvijek ću preporučiti: budite s nekim dok vam je lijepo. I vama i njemu. I ne očekujete savršen brak jer takvog jednostavno – nema.

O zavođenju:

Kad upoznate čovjeka koji vam se svidio, tražite da vam priča o sebi, osobne stvari. Pitajte ga kako je proveo djetinjstvo. Bit će presretan. Gledajte ga u oči i pažljivo slušajte. I nikada ne idite s njim u krevet dok niste barem mjesec dana u vezi.

O propuštenim prilikama:

Imala sam puno muškaraca dok sam bila slobodna, ali nikad nisam varala muževe. Ima tu posla jer tada treba organizirati život i sa suprugom i s ljubavnikom. Sad mi je žao zbog svakog muškarca kojeg sam odbila. Stoga savjetujem ženama da si priušte svakog frajera kojeg požele. Poslije biste se mogle kajati zbog propuštenih prilika.

O novcu i uspjehu:

Kad si mlad, ne smeta ti siromaštvo. Kad ostariš, stvari se mijenjaju i novac postaje vrlo potreban.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".