Pronašli smo modne savjete za proljeće iz 1950. godine, a mogu se primijeniti i danas

Magazin "Naša moda" savjetuje čitateljice što nositi u toplim proljetnim danima i kako kombinirati staro i novo u ormaru
Vidi originalni članak

Obožavamo zaviriti u stare magazine i vidjeti kakvi su bili modni savjeti, a u Facebook grupi "Retroteka" članovi često objavljuju fotografije iz svoje arhive. Jedan član objavio je naslovnicu časopisa "Naša moda" iz 1950. godine u kojem su najavljeni modni trendovi za toplu sezonu. 

Članak "Jednostavne ljetne haljine" donosi nekoliko crteža praktičnih i jednostavnih ljetnih haljina iz različitih laganih tkanina, a ukrašene su gumbima, bijelim ovratnicima i "narukavljem". 

Za tople dane savjetuju nošenje jednostavnih dvodjelnih haljina, a kažu kako su "jako praktične jer se bluza i suknja mogu i odvojeno nositi". Časopis "Naša moda" piše da su prugaste i karirane suknje praktične za rad i kancelariju, a "s bluzom će djelovati uvijek sveže i uredno".

Dodaju da su jednobojne suknje sa šarenim bluzama i odgovarajućim kaputićima praktične i za hladne proljetne dane, a kaputići se mogu nositi i uz ljetne haljine. Moramo priznati kako nam se ovaj savjet posebno svidio jer je kombiniranje zimskih i ljetnih odjevnih komada i danas veliki hit. 

Autori pišu:

Već prema ukusu i mogućnostima, uz male popravke starih haljina i nešto ovogodišnjeg novog, možete se lako i ukusno obući. Samo morate paziti da vam boje budu skladne kako biste mogli nositi više bluza s pojedinom suknjom i obrnuto.

Kad smo već u retro izdanju, prisjetili smo se nekih starih hitova s Dore, pogledajte:

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".