"Promotrite svog ljubimca i ukradite pokoji trik za dobro raspoloženje!"

Melita Pavlek savjetnica je za komuniciranje, NLP praktičarka, bivša dugogodišnja novinarka, glasnogovornica i povremena pasionirana umjetnica. U ovoj se kolumni bavi pitanjem - što učiniti kako bi napredovali u poslu
Vidi originalni članak

Od svih možemo nešto naučiti. Iz loših situacija učim kako bi trebala biti mudrija, a iz onih pozitivnih kako je malo potrebno da dotaknemo istinsko ispunjenje. Zato bi ljudi puno češće trebali promatrati životinje i to ne govorim samo zato što sam deklarirana vegetarijanka.

Jedna frendica je pametno rekla da naši stari nisu imali TV, ali su imali životinje i za igru i za dodatno oplemenjivanje slobodnog vremena. Sad smo miljama daleko od toga. Ipak ima nekoliko lekcija koje možemo naučiti od svakog psa, mačke, papagaja ili kornjače koja slučajno uđe u naš život.Jedna od najbitnijih je – DODIR JE DOBAR ZA ZDRAVLJE.

Fizički dodir je nešto prirodno i potrebno. Sva istraživanja pokazuju da je zagrljaj blagotvoran za sve. On liječi bolesti, smanjuje krvni tlak i umanjuje stres. Zato je dobro da makar u krugu obitelji budemo svjesni da je grljenje jednostavan alat za instant podizanje raspoloženja. Psi to dobro znaju i koriste to i kad se nama da i kada nam se ne da maziti. Psi su zapravo dosta jednostavna bića, a opet toliko mudrija od nas samih. Snažna povezanost sa sadašnjim trenutkom i prirodom učinila ih je majstorima jednostavnosti. Ako pas dobro spava, ima redoviti obrok i često ide u šetnju – sretan je i uravnotežen. Dakle, zašto i mi ponekad ne bi pojednostavili svoju rutinu i prestali se opterećivati onim što su drugi proglasili ispunjenim životom. Možete li uživati u malim stvarima na dobrom ste putu da uhvatite komadić sreće svaki dan. Poput naših ljubimaca.

Ljubimci se uz to i dobro zabavljaju. Psi se igraju bez obzira na vrijeme. Mi sebe shvaćamo previše ozbiljno da bi si dozvolili igru. Kakva je to bizarna GLUPOST! Da život shvaćamo manje teatralno vjerojatno bi se puno više zabavljali i smiješili. A smijeh je također pravi melem za naše brige. Kao što su i šetnje prirodom, društvo najdražih nam osoba i miris prve jutarnje kave subotom. Zato ponekad promotrite vašeg ljubimca i ukradite mu pokoji trik za dobro raspoloženje. Začudit ćete se da to sjajno funkcionira, a vaš dan može obojati pozitivom.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".