Proljeće je vrijeme za promjene, ali... Nakon što sam peti dan zaredom na kruhu i vodi počinju mi se priviđati stvari

Proljeće je stiglo! Ne samo kalendarski, nego se zaista proširilo po cijelom gradu. Kako znam? Pa, vidjela sam na Instagramu! Sve je puno fotki procvjetalih magnolija i sunčanih terasa.
Vidi originalni članak

Napokon smo dočekali najljepše godišnje doba - proljeće! Ima i one ekipe koja bi na izboru za najbolje godišnje doba vjerojatno odabrala ljeto. Navodno ima i rijetkih koji uživaju u jesenjim bojama, a mislim kako nema niti jednog luđaka koji bi glasao za zimu. Ali to me ionako nije briga jer ja znam da je proljeće uistinu najbolje godišnje doba. Sve cvjeta, postaje toplije i dan je duži, a i događa se najbolja stvar u godini – moj rođendan. Zaista, proljeće je nevjerojatan period kada svi živnemo i ostavimo bljuzgu i gojzerice iza sebe. Svake godine pomno se pripremam za proljeće jer tada za mene sve zapravo počinje.

Kad je riječ o proljeću ja sam vam profić i zato sam s vama odlučila podijeliti svoje stručne savjete kako bih vam olakšala ulazak u proljetni ekvinocij. Nema na čemu.

1. PROLJETNO ČIŠĆENJE

Prvi korak je uvijek, bez iznimke, proljetno čišćenje. Uzbudljiv proces u kojem se rješavam zimskih rekvizita i udišem svom domu novi život. Ovaj ritual često uključuje sređivanje inventara u kuhinji, pranje balkona i čišćenje tepiha. Kad sve to završim, bacam se na ormar – vadim bunde, bacam hulahopke i sparujem rukavice. Pronalazim neke modne dragulje te ih pred ogledalom oblačim da vidim kako mi stoje. Dva sata kasnije, odjeća je razbacana po podu i krevetu, a ja izgledam kao da me oblačila psihički nestabilna osoba. Što sada već i jesam s obzirom na količinu posla koja je još preda mnom. Ubrzo cijela priča s mijenjanjem garderobe postaje iznimna tlaka koja eskalira u mračnom podrumu kamo nosim zimsku te preuzimam ljetnu odjeću. Dok kopam po kutijama punim prašine, u podrumu odjednom nestaje svjetla i odmah me preplave valovi jeze. Prestravljena, praznih ruku, istrčavam iz podruma dok mi srce pokušava iskočiti iz prsa. Tek u stanu uspijevam povratiti dah. Ali samo jedan pogled na prazan ormar u kojem se ljuljaju vješalice dovoljan je da mi se puls ponovno ubrza.

2. LAGANA ODJEĆA

Kad se napokon dokopam ljetne odjeće, traumu s podrumom stavljam iza sebe. PTSP odlučujem liječiti laganom odjećom – haljinicama i majicama kratkih rukava. Ipak, umjesto da mi se raspoloženje digne, prizor bijelih dlakavih udova me brzo otrijezni. Primjećujem kako sam se tijekom zime ugodno popunila jer neki gumbi pružaju otpor. Odlučujem se za strogi režim zdrave prehrane te anticelulitne masaže. Ostatak tjedna sanjam hranu i sjedim na pola guza jer je drugi još osjetljiv od bolnih masaža s oklagijama.

3. BAVITE SE AKTIVNOŠĆU

Nisu dovoljne samo anticelulitne masaže, treba se i kretati. Sezonu otvaram penjanjem na Sljeme. Uspon nije lak, ali kad se napokon dočepam vrha, osjećaj je neopisivo dobar. Dok se spuštam natrag, osjećam kako sam napokon probudila svoje uspavano tijelo. Drugi dan ne mogu ustati iz kreveta. Osjećam svaki mišić u tijelu, a boli me čak i dok trepćem. Danima nakon uspona, krećem se polako i oprezno. Nije planinarenje za mene. Ja sam više za ove elegantne sportove, poput gradskog bicikliranja u nekom lijepom baloneru. Odlučujem ostatak proljeća umjesto na Sljemenu, provesti na svom žutom biciklu, ali kad se sjetim da je bajk još u mračnom podrumu, brzinski napuštam plan i odlučujem kako je jednostavnije samo ukrasti tuđi.

4.BORAVAK U PRIRODI

Okej, možda planinarenje nije za mene, ali to ne znači da ne mogu boraviti u prirodi. Oko Zagreba zaista ima predivnih mjesta, muvat ću se tamo. Dok hodam po šumi, proljetni povjetarac mi mrsi kosu i napokon udišem punim plućima. Ovo je život! Biti jedno s prirodom, a ne sjediti zatvoren u uredu ispred kompjutora. Poželim odmah mijenjati posao i živjeti u prirodi. Ubrzo nakon šetnje spopada me kihanje, a čini mi se kao da mi je i dah kratak. Je li moguće da su ove godine alergije uranile? Zatvaram sve prozore i s inhalatorom sjedam pred kompjuter kako bi pronašla rješenje za alergije. I tako moja vrtlarska karijera završava prije nego li je i počela.

5. OSVJEŽITE IZGLED

Proljeće je zaista vrijeme za promjene. Možda nisam sportski tip, ali izgled uvijek mogu uljepšati beauty tretmanima. Kosu ću osvježiti novim pramenovima, a osim manikure napokon je došlo vrijeme i za pedikuru. Uz to naručujem se i na depilaciju, čupanje obrva i tretmane lica. Nakon što mi u dućanu odbiju kreditnu karticu, shvaćam kako nije jeftino održavati dobar izgled. Ostatak mjeseca trošim samo na najosnovnije namirnice. Nakon što sam peti dan zaredom na kruhu i vodi počinju mi se priviđati stvari. Pa mi se tako ukaže fatamorgana u kojoj sjedim za bogatom trpezom sa svojom obitelji. Stol je pun najdivnije hrane, a dok u kaminu pucketa vatrica, odmatamo božićne poklone. E, to je doba po mjeri čovjeka! Nema alergija, depilacija i masaža oklagijama. Samo se uživa, pije i jede. Ah, predivna zimo, kad ćeš više doći?!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".