Pritajeni luskuz popularizirala je serija 'Nasljeđe', a radi se o modi koja ne vrišti, ali govori da je skupa

Serija ‘Naslijeđe’ omiljena je ne samo zbog sjajne radnje i glumaca te fantastične glazbe, već i zbog mode koja ne vrišti, ali itekako ispod glasa govori da je skupa
Vidi originalni članak

Oni imaju toliko novaca da se doslovno svaki dan mogu odjenuti u logo od glave do pete, a što oni čine – nose neke naoko bezimene stvari, ime luksuznog brenda ne vrišti s njihove odjeće. A to, zapravo, mnogi očekuju. Ispada da je najveći luksuz danas nemati ime na sebi i nositi kvalitetne materijale. Nakon svih imena, brendova i inicijala, divimo se seriji Naslijeđe koja je članovima Roy obitelji namijenila fantastičan, neodoljivi pritajeni luksuz.

Kad su se pojavili na malim ekranima, brzo smo se zaljubili u Shivine jednostavne stvari, bež tonove, tanku finu vunu i lan, dok braća nose jednako elegantan minimalizam, svaki na svoj način. Ima tu jedna bitna stvar, a to je tekstil. Naime, kada nema kiča i detalja, kad nešto treba izgledati uistinu ekskluzivno, onda je cilj biti jednostavan i – skup, ali u materijalu, baš kao i kroju po mjeri. Tako da smo dobili tu finoću minimalizma, bazičnog stila koji uistinu djeluje zadivljujuće, a opet nema nekog ludo vidljivog brenda. Roy obitelj svima je dala lekciju – odijevanje po načelu kvalitete najbolje je što možete napraviti za svoju garderobu, sto puta bolje od razvikanog glamura i brendova od glave do pete. Ukrašavanje je out, smatraju u Naslijeđu, stoga nije čudo da je serija svojim stilom zavladala modnim trendovima. Istina da je ovaj tip odjeće skuplji, čak i u high street brendovima – danas klasičarke znaju da je bitno imati nešto što traje sezonama. A da bi trajao, komad mora biti kvalitetan. A kvaliteta košta – i tako dođemo do zaključka da je bolje kupiti jednu skuplju stvar umjesto tri jeftine.

I dok oni kupuju po izuzetno visokim cijenama, što je za nas uglavnom nedostižno, stil itekako možemo prepisati. Primjerice nositi lagane vunene, pamučne, lanene stvari te izbjegavati teške sintetike. Moda je zadnjih dvadeset godina toliko ubrzala i povećala proizvodnju te pritom osmislila divne shopping meke uL kojima obožavamo kupovati, da sada imamo robe za sljedeća tri života. Naravno da s povećanjem proizvodnje dolazi do smanjenja kvalitete, taj princip je svuda oko nas. Stoga smo se i mi pomamili za pristupačnim stvarima, čini se kao da je moda postala nešto poput hrane – brzo probavljiva i zapravo ‘junk’. Pa i je, kad malo bolje pogledamo oko sebe, jurimo za svakom novom kolekcijom bez razmišljanja, zadovoljavamo svoje sitne apetite i veselimo se površinski. I tako je odjeća postala jeftina i nekvalitetna, a onda su došli oni i sve nam to ‘pokvarili’. Dali su nam lekciju koja nam svima treba, dobro je ponavljati je svako malo.

Dakle, ako želite izgledati imalo kao ekipa iz Naslijeđa, prvo treba ignorirati sva ta razikana imena i brendove te se orijentirati na više kvalitetne komade koji su zapravo dio klasike, a ne brzih trendova. Kičasta fast moda je ovdje nepoželjna, gotovo postaje vulgarna, u ovim okvirima. Nadalje, ne previše nakita, on također može upropastiti taj jednostavan stil – radije birajte manje nego više. Naravno da je danas teško smanjiti dojam, imamo toliko robe i detalja da bismo ponekad najradije izgledali poput božićnog drvca. Ipak, uberite malo modne meditacije u vlastitoj garderobi, pred ormarom i maknite višak. Osjetit ćete modnu lakoću i neku novu stilsku energiju – laganu i vrlo elegantnu te pritajeno luksuznu.

U galeriji vam donosimo najbolje komade s kojima ćete prihvatiti pritajeni luksuz:

FOTO: Arhiva Dive Svjetlosmeđi sako, Burberry, MyTeresa, 1990 eura FOTO: Arhiva Dive Ogrlica s bijelim kamenom, Gucci, MyTeresa, 520 eura FOTO: Arhiva Dive Cvjetne palazzo hlače, Off-White, MyTeresa, 796 eura FOTO: Arhiva Dive Bež košulja s volanima, Jil Sander, MyTeresa, 1040 eura FOTO: Arhiva Dive Bijele sunčane naočale, Saint Laurent, MyTeresa, 335 eura FOTO: Arhiva Dive Svilena kravata, Tom Ford, Mr. Porter, 190 eura FOTO: Arhiva Dive Ogrlica sa zlatnim kamenom, Alighieri, MyTeresa, 420 eura FOTO: Arhiva Dive Duga cvjetna haljina, Max Mara, MyTeresa, 229 eura FOTO: Arhiva Dive Pleteni bež top potkošulja, Simkhai, MyTeresa, 140 eura FOTO: Arhiva Dive Bijele salonke s otvorenom petom, Saint Laurent, MyTeresa, 775 eura FOTO: Arhiva Dive Muške sunčane naočale, Tom Ford, Mr. Porter, 320 eura FOTO: Arhiva Dive Tamnoplava kožnata bomber jakna, Loro Piana, Mr. Porter, 4950 eura FOTO: Arhiva Dive Crna isprepletena torbica, Bottega Veneta, MyTeresa, 2900 eura FOTO: Arhiva Dive Bež kožnata ‘puzzle’ torba, Loewe, MyTeresa, 2600 eura

Fizioterapeutkinja osvojila osmijehom i outfitom: Pastelne boje i cvijeće kao zaštitni znak proljeća!
Dizajnerica Lana Puljić: 'Volim kreirati za mladenke, a najveći mi je kompliment kada kažu da je mlada bila prekrasna i drukčija'
Lice vam je suho? Dermatologinja otkriva zašto je hidratantna krema ključna i koja je najbolja za svaki tip kože

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".