Prisjetili smo se prizora koji oduzimaju dah: Božićno ludilo u New Yorku izgleda spektakularno!

Ivan Bašić već nekoliko godina živi u Americi, a iz New Yorka nam je prošle godine poslao komadić divnog, božićnog ludila
Vidi originalni članak

Dugo razmišljao kako započeti tekst... Sve o čemu smo ikad razmišljali i gledali u filmovima, događa se upravo tu, u New Yorku. Paljenje čuvenih lampica na boru ispred Rockefeller centra označio je početak božićnog ludila u gradu.

Klizališta, štandovi, izlozi i svi mogući hoteli pridružili su se i čine taj Fairytale of New York.

Velika je Jabuka nedvojbeno najluđi grad što se Božića tiče. U gradu s dvaput većim stanovništvom od Hvratske pridružio se i trostruko veći broj turista te prolazi more ljudi koji uživaju u božićnoj čaroliji (čitaj ludilu). 

I sam sam prozvan božićnim manijakom tako da sam se doslovno stopio s okolinom. Ulice na kojima su snimani Elf, The Family Man i čuveni Home Alone 2 dovoljan su razlog da probude dijete u vama.

U gradu možete uživati u brojnim aktivnostima – od najpoznatijih klizališta ispred Rockefellera, Bryant Parka i meni najdražeg – onog u Central Parku. Tu su i brojni božićni sajmovi na svakom većem trgu s pregršt kućica koji nude svašta: od ukrasa, preko ručno rađenih poklona do kućice sa slasticama.

Najveće su mi otkriće čuveni churrosi, tradicionalno španjolsko-portugalsko tijesto punjeno s raznim okusima. Također, brojni restorani su ukrašeni u božićnom stilu, no jednog nedvojbeno treba izdvojiti, a to je Rolls Bar & Restoran s najkičastijim dekoracijama igdje. Čim uđete imate osjećaj kao da ste u bajci.

Ivanove avanture po New Yorku možete pratiti i na njegovom Instagram profilu. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".