Prirodne nijanse, raskošni motivi i puno samta preplavili su novu sezonu koju jedva čekamo prigrliti

Kad je garderoba kreirana na bazi jesenskih boja, lako je kombinirati i nositi sve na dnevnoj bazi, ne moramo razmišljati što s čime. Jer ide – sve sa svime
Vidi originalni članak

Nova sezona zavodi nas kombinacijom prirodnih nijansi, raskošnih motiva, boho detalja i simpatičnog kaubojskog stila. A sve je skupa pod snažnim utjecajem minimalizma, jer i ptice na grani znaju da su devedesete sa svojim superjednostavnim linijama pri samom vrhu trendova.

Pa su tako bluze s volanima sada pročišćenog dizajna, ukrasi su minimizirani, možemo ih nositi i u svakodnevnim varijantama, a torbice kožnate, oble i vrlo praktične. Ili su velike i mekane, stane u njih svašta, od gadgeta do starog dobrog papirnatog notesa. Općenito je praktičnost kao pojam zavladao dobrim dijelom stilova nove sezone, nakon pandemije kad smo se razmazili noseći samo super komotne stvari.

Lana (30) o keloidima: 'Osjetila sam svaki pogled na koži, no danas sam zadovoljnija nego ikad' ​

 

Stoga, naši su kriteriji visoki, shvaćamo da je tako lako biti i stylish i casual. Ne moramo se zamarati kompliciranim stilovima, sezona nas časti raznim kreacijama koje nude niz modnih formula. Čak su tu divni kontrasti – lagane bluze i haljine na nešto konkretno, kao što su samt, traper i pletenina. Od atraktivnih street style formula viđat ćemo upravo ove kombinacije, chic cure već se spremaju osvojiti ulice gradova spomenutim kreacijama i materijalima.

Lepršave haljine inspirirane su ljetnom robom, čak možemo kombinirati neku kreaciju s mora na traperice i čizme. Gore ide pletena vesta, jer pletenina je tako stilski multifunkcionalna. Vratili su nam se granny kardigani – a taj super komad sigurno ćete pronaći u second hand dućanu. Ima ih i po online shopovima koji nude vintage stvari, znaju biti super kvalitetni jer znamo kako su se stvari radile prije. Primijetit ćemo kvalitetu tih modnih starina već na prvu, birajte nešto jednostavno i trajat će sezonama.

S druge strane, tu su omiljene traperice, sada su komotne, ugodne, podsjećaju na osamdesete i imaju visoki struk. Upravo zbog toga laskaju silueti, a i boja im je između tamne i svijetle, neće puno izgubiti na boji s vremenom i u pranju. Dužine su do oko gležnja, lako je nositi ih na razne čizme i tenisice.

Što se tiče čizama, one boje čokolade dolaze u više varijanti – visoke su s potpeticom ili ravne, glomaznog oblika. Od tekstila ističe se i samt, jedan od onih materijala o kojima svako ima mišljenje. Da stvar bude bolja, ove je sezone u retro nijansama smeđe i žute, baš podsjeća na doba sedamdesetih.

No sad je u trendu nositi samterice na pletene veste i sakoe, ali i tenisice, stoga imaju neku modernu notu. Uostalom, ljudi ih vole jer su specifične i griju, dobra su zamjena za na primjer – traperice. Često se samt nađe i u večernjim filmovima, na odijelu ili sakou. Ne treba ga izbjegavati, kombinirajte ga s pletivom i laganim fluidnim tunikama, silueti će dati onu retro finoću. Od materijala zabavne su i razne krznene varijante, dolaze u obliku prsluka ili nekog gornjeg komada koji je praktičan za zimsku slojevitost. Tu je također nezaobilazna paleta smeđih, prirodnih tonova, kako sve skupa ne bi bilo previše upadljivo.

Uostalom, kad je garderoba kreirana na bazi jesenskih boja, lako je kombinirati i nositi sve na dnevnoj bazi, ne moramo razmišljati što s čime. Jer ide – sve sa svime

Najljepše komade u jesenskoj paleti boja pronađite u galeriji

Dries van Noten, Net a Porter, 395 eura Celine, My Theresa, 290 eura Cornelia Webb. Outnet, 373 eura Cornelia Webb, Outnet, 157 eura Denimist, Net a Porter, 311 eura Dries van Noten, Net a Porter, 465 eura Fendi, Net a Porter, 2470 eura Fendi, My Therea, 1590 eura Frame, Outnet, 278 eura Gucci, My Theresa, 160 eura Gucci. My Theresa, 1100 eura Isabel Marant, My Theresa, 790 eura Jacquemus, My Theresa, 490 eura Maje, Outnet, 108 eura Maje, Outnet, 128 eura MM6 Margiela, Outnet, 338 eura Mother of Pearl, Net a Porter, 434 eura Paris Texas, My Theresa, 625 eura Proenza Schouler, Net a Porter, 1380 eura Sandro, Outnet, 214 eura Sandro, Outnet, 196 eura Sandro, Outnet, 150 eura

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".