Princeza Diana inspirirala je novu jesensku kolekciju prestižnog brenda Jacquemus

Jacquemus je održao svoju jesensku reviju 2023. pod nazivom 'Le Chouchou' u Versaillesu. Sama pista postala je viralna prije nego što su modeli uopće prošetali njome
Vidi originalni članak

Ako postoji jedna osoba koja bi vas mogla uvijek iznova oduševiti svojom kreativnošću, onda bi to bio dizajner Simon Porte Jacquemus. Od 2009. godine njegov istoimeni brend prodaje viziju vječnog francuskog ljeta uz ocean. Biti Jacquemus djevojka znači nemati brige, zbog čega je vaša mini Chiquito torba koja je glavni potpis brenda veličine vašeg dlana i u nju ne stane apsolutno ništa. 

Jacquemus je održao svoju jesensku reviju 2023. pod nazivom 'Le Chouchou' u Versaillesu. Sama pista postala je viralna prije nego što su modeli uopće prošetali njome, jer je bila postavljena duž vode, s gostima koji su sjedili u bijelim čamcima na vesla koji su plutali Canalom Grande.

Prvi red uključivao je slavne osobe u parovima koji su bili očekivani, poput Victorije i Davida Beckhama, i divno iznenađujući, poput kolumbijske pop zvijezde Karol G i arhitekta Lawa Roacha. Slike koje su kružile činile su se drugačijima od standardnih snimaka iz prvog reda. Bilo je više smijeha i iskrenih osmijeha, kao da su ljudi zapravo na odmoru, što je doista Jacquemusov način rada. Zbog toga njegovi prostori gotovo uvijek postanu tako viralni.

Uoči nastupa, rekao je za WWD da ovo mjesto ispunjava njegov san iz djetinjstva. "Nećemo imati doslovan pristup, tako da će to biti malo poetičniji Versailles od klasičnog Versaillesa kojeg veličaju velike francuske kuće", rekao je. Revija je svakako bila daleko od tradicionalne. Siluete od čipke i mašne tipične za formalnu dvorsku odjeću bile su prisutne, ali ponovno zamišljene kao mini suknje i prozirni gornji dijelovi. Baletne cipele s četvrtastim vrhom nosile su se s bijelim čipkastim čarapama do koljena s izvezenim cvjetnim printom.

Uz sam Versailles, Jacquemus je rekao da je princeza Diana bila inspiracija, što se najjasnije vidi u nakitu od safirnih bisera koji je krasio vrat i uši Kendall Jenner, što je očito naklon Dianinom slavnom zaručničkom prstenu i ogrlici koje je nosila uz takozvanu ‘osvetničku haljinu’. Jennerin veliki puf top obavio je cijeli torzo poput oblaka, što se moglo doživjeti kao uzor na vjenčanicu s puf rukavima princeze Diane.

Nasuprot tome, izgled Gigi Hadid bio je potpuno proziran, spojen tankim naramenicama zavezanim u mašne otkrivajući bijeli gornji dio bandeaua i gaćice.

Imaan Hammam nosila je strukturirani blejzer stegnut na bokovima s remenom pričvršćenim duž ključnih kostiju i par bijelih mikro kratkih hlačica s valovima stiliziranih preko čarapa i Mary Jane cipelama. U ruci joj je visjela Jacquemusova torbica veličine njezina malog prsta.

Uoči nastupa, na svoj Instagram story postavila je fotografiju iza pozornice. U kutu se jasno vidjela odjeća princeze Diane kao uzor: prugasta pufnasta suknja koju je Lady Di nosila u Cannesu 1987., stilizirana ispod uskog bijelog sakoa s bijelim Mary Jane cipelama s crnim vrhom.

Danska manekenka Mona Tougaard zatvorila je reviju u jarkocrvenom čipkastom topiću, ostavljenom otkopčanom na trbuhu, padajući u dugački tanki šlep koji je slijedio iza nje i stopio se s pistom. Dva modela koja su hodala prije nje imala su potpuno isti izgled prikazan u bijeloj i plavoj boji, pojavljujući se u redoslijedu francuske zastave.

Popularna serija 'I tek tako...' posudila je više od 3 milijuna dolara u odjeći za drugu sezonu
Naša poznata dermatologinja otkriva kako očuvati kožu pri visokim temperaturama: 'Najvažnija je pravilna zaštita'
Kombinacija plave i zelene pravi je 'mamac' za poglede, a odlično pristaje uz omiljene ljetne klasike

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".