Princ William u tamno plavom baršunu na dodjeli BAFTA nagrada održao lekciju o eleganciji

Često je u sjeni supruge Kate, koja ovaj put nije mogla doći radi oporavka nakon operacije, stoga je budući Kralj tepihom Bafta nagrada prošetao solo
Vidi originalni članak

Dodjela nagrada Bafta održana je u londonskom Royal Festival Hallu, a jedan od ključnih gostiju bio je i Princ William, koji je ujedno predsjednik Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost od 2010. Stoga, William svake godine posjećuje dodjelu koja je stilski i producentski vrlo slična dodjeli američkog Oscara te slavi najbolje filmove godine. William je obično s Kate, njih dvoje nalaze se među najljepše odjevenim parovima, bez greške se drže protokola te izgledaju - kraljevski.

No, ovaj put William je bio solo, supruga se kod kuće odmara nakon operacije. Za prigodu je odjenuo predivan plavi svileni baršun, sako koji daje kraljevski dojam u toj neodljivoj nijansi koju zovemo - 'royal blue'. Ovaj ga ton prati kroz čitav život, u što se možemo uvjeriti i u seriji 'The Crown'. Williamov je stil općenito klasičan, a baršun zna nositi upravo na ovako prestižne ceremonije. Tamno plavi blejzer s crnim reverima, uz bijelu košulju i crnu leptir mašnu, djelovao je moderno, ali opet elegantno i po pravilima protokola.

Iako se radi o posebnom tekstilu - baršun je uistinu jedan od posebnih materijala, naročito onaj svileni - William ih ima nekoliko.

Osim plavih, tu su i zeleni te crni koje je nosio tijekom raznih prigoda i ceremonija. Uz njih nosi i tamne dolčevite, prava je to inspracija za dandyja novog doba i sve one kojima je stalo do stila.

Nerijetko su u fokusu i njegove cipele, jednom je prigodom nosio baršunaste cipele i sako u kompletu. Ovaj put, izabrao je cipele od laka visokog sjaja.

Prošle je godine na dodjeli Bafta nagrada nosio crni baršunasti sako, a supruga je imala slične tonove, uz crne rukavice i torbicu.

Drži se minimalizma, no opet su tu luksuzne tkanine koje su u fokusu stila te mu daju taj fini, uglađeni dojam.

S vremenom je budući kralj postao ikona stila, stoga razne shopping platforme svako malo objave kako se podigla potražnja za nečime što je on nosio. Nosi razne varijante sakoa - neki imaju poseban rub, a tu je i način kopčanja, jednostruki ili dvostruki.

William je jedna od muških ikona stila, njegov je način odijevanja kombinacija tradicije i modernih elemenata, taman da se drži obiteljskih pravila, a opet otkrije sklonost kreativnosti. Naravno, u okvirima u kojima mu je to protokolarno dopušteno.

Melanie Jane Damjanić stoji iza brenda Facol Design, a stvara predivne svilene marame inspirirane tradicijom hrvatskih žena
Jedan od ljepših crvenih tepiha u zadnje vrijeme: Izdvojili smo najbolje kombinacije s dodjele nagrada BAFTA
Prezgodan brazilski model i glumac pokazao kako nositi neutralne nijanse na baš cool način

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".