Preminuo Richard Buckley, poznati modni urednik i suprug modnog dizajnera Toma Forda

Buckley je umro u njihovom domu u Los Angelesu u 73. godini, a Ford i Buckley proveli su zajedno 35 godina, a u braku su bili od 2014.
Vidi originalni članak

Iz brenda Tom Ford stiglo je priopćenje da je u nedjelju kasno navečer preminuo Richard Buckley, poznati modni novinar i urednik, suprug modnog dizajnera Toma Forda. Buckley je umro u njihovom domu u Los Angelesu u 73. godini, a Ford i Buckley proveli su zajedno 35 godina, a u braku su bili od 2014.

Buckley i Ford imaju i sina Alexandra Johna Buckleya Forda, kojeg su dobili 2012. godine, uz pomoć surogat majke. Upoznali su se još 1986. godine, na jednoj modnoj reviji u New Yorku, a vjenčali su se nedugo nakon što su istospolni brakovi legalizirani u SAD-u, piše Daily Mail

Buckley je rođen 1948. u Nighamtonu i odrastao je u vojničkoj obitelju koja je živjela u SAD-u, Francuskoj i Njemačkoj. Pohađao je University of Maryland i diplomirao novinarstvo. Novinarsku je karijeru započeo 1979. u New York Magazinu, a 1982. se preselio u Pariz kako bi postao urednik europskog izdanja Fairchilda, a zatim je radio još u Women's Wear Daily, Vanity Fairu, Mirabelli i talijanskom Vogueu, zbog čega je preselio u Milanu.

1999. vraća se u Pariz, gdje postaje glavni urednik izdanja Vogue Hommes. Buckley je među kolegama i u novinarskoj zajednici prepoznat po nevjerojatnoj sposobnosti da uoči stvari koje će se ispostaviti kao bitne i velike, a prvi je prepoznao i nekoliko talentiranih dizajnera, glazbenika i glumaca, neposredno prije nego što su postali zvijezde. 

Tom Ford jednom je prilikom za People Magazin njihovo upoznavanje opisao kao "ljubav na prvi pogled". Već nakon nekoliko mjeseci počeli su živjeti zajedno, a dodao je da ima osjećaj da su oduvijek bili zajedno. Prema Fordovim riječima, zajedno su se vozili u liftu i odmah su se povezali. Tvrdi kako je na kraju zajedničke vožnje znao da je pronašao muškarca s kojim želi provesti ostatak života. 

 

Uvijek besprijekorna novinarka i model ni ovog puta nije mogla proći nezamijećeno na zagrebačkim ulicama

Tenisice koje su osvojile modni svijet: Najpopularniji jesenski model gotovo uvijek se rasproda u par minuta

Top mirisi uz koje ćete se osjećati privlačno ove jeseni

Pravnici i dizajnerici odlično pristaje muško odijelo: 'Ovo sam odabrala za sastanak, a često kupujem na muškom odjelu'

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".