Preminuo je legendarni dizajner Manfred Thierry Mugler: Imao je teatralan pristup modi i pomicao njezine granice

Bio je jedan od prvih koji je u modi koristio neobične materijel poput lateksa i metala, a jedinstvena je i silueta kreacija koje je pokazivao na modnim pistama.
Vidi originalni članak

Manfred Thierry Mugler umro je u 74. godini. Francuski je dizajner ostavio veliki trag u modnoj industriji. Dominirao je europskim pistama kasnih osamdesetih i ranih devedesetih godina prošlog stoljeća, a preminuo je u nedjelju navečer, piše New York Times.

Vijest o njegovoj smrti objavljena je na službenom Instagram profilu njegovog brenda:

- Užasnuti smo što objavljujemo vijest o smrti gospodina Manfreda Thierryja Muglera. Neka njegova duša počiva u miru.

Mugler je rođen u Strasbourgu u Francuskoj. a njegovu je karijeru obilježio teatralan pristup modi. Bio je jedan od prvih koji je u modi koristio neobične materijale poput lateksa i metala, volio je kožne kreacije, a jedinstvena je i silueta kreacija koje je pokazivao na modnim pistama. Riječ je o nekoj vrsti obrnutog trokuta, s divovskim, istaknutim ramenima i stisnutim strukom.

Njegove rane muze bile su Grace Jones i Joey Arias, a dugo je kreativno surađivao s Davidom Bowiejem. Svoju je prvu kolekciju predstavio još 1973. godine, a njegov su dizajn nosila i legendarna imena iz modnog svijeta, kao i gotovo svi super modeli devedesetih godina.

Ostat će zapamćen po spektakularnim, ekstravagantnim revijama koje je organizirao. Iz modnog se svijeta povukao 2003. godine, no nekoliko se puta vraćao u njega na trenutak, samo kako bi dizajnirao haljine za celebrity dame kao što su Beyonce, Lady Gaga i Kim Kardashian, koja je nosila haljinu s njegovim potpisom na Met Gali 2019.

Godine 1997., Muglerov brend kupio je Clarins, a kad je izašao iz modnih svijeta, nastavio je raditi. OD 2003. bio je sukreator Zumanityja, predstave Cirque du Soleil u Las Vegasu. I u svijetu parfema ostvario je veliki uspjeh pa je parfem Mugler Angel iznimno popularan i mnogima omiljen. 

Casey Cadwallader, kreativni direktor za Mugler, na društvenim mrežama napisao je da je Mugler promijenio našu percepciju ljepotu, samopouzdanja, predstavljanja i samoosnaživanja.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".