Prema statistikama, muškarci u Hrvatskoj kupuju online više nego žene... Pitali smo nekoliko frajera za mišljenje

Otkrili su nam kupuju li preko interneta i, ako da, što najviše
Vidi originalni članak

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, muškarci više kupuju preko interneta nego žene - naime, 66% korisnica kupovalo je putem interneta u 2017. godini, u usporedbi sa 69% korisnika. Ipak, muški i ženski online shopping razlikuje se po tome što se kupuje.

Naime, mnogo veći udio žena nego muškaraca kupovao je odjeću putem interneta (70 % ženskih e-kupaca u usporedbi s 58 % muških), dok je mnogo veći udio muškaraca kupovao elektroničku opremu (17 % ženskih e-kupaca i 32 % muških) i filmove (24 % ženskih e-kupaca i 32 % muških). Pitali smo nekoliko frajera da nam kaže što najviše kupuje te kako su se uopće odlučili za online kupovinu, s obzirom na to da vlada stereotip kako su žene i dalje te koje više shoppingiraju na taj način. 

- Rijetko kupujem preko interneta, a ako i kupujem, onda su to samo dvije stvari - gadgeti i tenisice, rekao je 28-godišnji Filip. 

26-godišnji Marin je rekao:

Kupujem staklo za iPhone. Ne, šalim se. To je dugo bila jedina stvar koju sam kupovao, u biti, uz tenisice. A onda sam kasnije otkrio jedan super web shop koji mi se čini ok i naručio sam svašta. Kupio sam dvije majice, cipele, kratke hlače i traperice. Zapravo sam tražio tenisice, ali ih nisam našao. Vidjet ćemo što će biti kad dođe, jedva čekam!

33-godišnji Domagoj rekao je da mu je dugo trebalo da "prihvati" online shopping jer je prije imao baš veliki otpor prema tome:

Iako sam se jako opirao, jedna prijateljica nije odustajala i nagovarala me. Jednom me "slomila" i to je bio početak jednog velikog prijateljstva. Ne između nje i mene nego između mene i online shoppinga.

34-godišnji Sven kaže da preko interneta kupuje sve što može. Najviše tech stvari, ali ni odjeća ne zaostaje.

- Kupujem majice, košulje... Hlače malo manje jer mislim da ih nije dobro uzeti na blef, bez isprobanja. Također, ni obuću baš nikad ne kupujem online

Tomislav (33) je rekao:

Kupujem odjeću koja se ne može pronaći u dućanima, cipele, auto/moto dijelove, igrice, tehniku... Čak kupujem i stvari za dom online, to mi je super!

 

Jeste li znali da samo 12 posto muškaraca svakodnevno obavlja neke kućanske poslove? 😶 Evo još statistika iz Europe o razlikama između muškaraca i žena...

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".