Predviđa se povratak jednog popularnog modela tenisica, a hit su za jesenske dane

Speedcat tenisice nisu samo nostalgičan povratak u modni svijet – one su postale ključni modni statement koji ćemo sigurno viđati sve češće na ulicama, društvenim mrežama, a možda čak i na modnim pistama
Vidi originalni članak

Puma je ponovo oživjela jedan od svojih najpoznatijih modela – Speedcat, cipelu koja nosi snažno nasljeđe iz svijeta automobilizma, posebno Formule 1. Ove tenisice, prvobitno inspirirane vatrootpornim čizmama koje su nosili vozači 1980-ih, vratile su se u središte pozornosti u 2024. godini.

Nakon što su debitirale kao lifestyle verzija 1999. godine, Speedcat je postao prepoznatljiv po svom ravnom potplatu, omotaču pete i jednostavnom, ali upečatljivom dizajnu sa Puma logom sa strane. U to vrijeme, model je brzo osvojio srca ljubitelja mode i sporta, a sada, 2024. godine, dolazi u još modernijoj verziji, ali s istim kultnim detaljima.

Dizajneri i kreativni direktori iz industrije prepoznali su svestranost i eleganciju ovog modela. Na primjer, Priya Ahluwalia, dizajnerica koja je uparila Speedcat s nekoliko lookova na svojoj reviji za proljeće/ljeto 2025., ističe kako su ove tenisice uvijek imale arhivsku privlačnost. Iako su bile prvotno osmišljene za trkaće okruženje, njihova jednostavna silueta savršeno se uklapa u svakodnevni stil.

Dizajner Feben, koji je stilizirao karamel verziju Speedcat tenisica s odgovarajućom odjećom na London Fashion Weeku, dodaje kako su ove tenisice prilagodljive – možete ih nositi u formalnijim kombinacijama, ali i u sportskom izdanju. Marie Lüder, kreativna direktorica brenda Lüder, čak uspoređuje Speedcat s balerinkama, ističući njihovu udobnost i stilsku prilagodljivost.

Puma je uvijek naglašavala brzinu i performanse, što je naglašeno i u sloganu brenda: "Zauvijek brže". Speedcat tenisice nose duh tog nasljeđa sa svojom laganom konstrukcijom i prianjajućim potplatom, što ih čini savršenima ne samo za stil, već i za funkcionalnost. Christina Mirabelli, direktorica marketinga Puma Sportstyle, kaže da ove suradnje i stilizacije ističu nevjerojatnu svestranost Speedcat modela, koji uspješno spaja stil i performanse.

Speedcat tenisice nisu samo nostalgičan povratak u modni svijet – one su postale ključni modni statement koji ćemo sigurno viđati sve češće na ulicama, društvenim mrežama, a možda čak i na modnim pistama. Njihov ikoničan dizajn prilagodio se modernom dobu, dok je istovremeno ostao vjeran svom trkaćem nasljeđu, što ih čini savršenim izborom za sve koji žele spojiti stil i funkcionalnost u jednoj obući.

Publika na reviji nosi robu s piste: Kad među slavnim gostima nestane individualnosti, svi postaju klonovi
Bezvremenski kaputi i baloneri: Pogledajte efektne modele sa zagrebačke špice iz 2013.
Simpatična i stajliš Ivona: 'Sivi je dan, pa sam s crvenom poželjela uvesti malo pozitive'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".