Predstavljena jedna od prvih kolekcija čiji dio su i zaštitne maske: Dizajnerica želi potaknuti ljude na njihovo nošenje

Francuska dizajnerica Raquel Allegra predstavila za Restort kolekciju za 2021. koja je specifična po tome što su maske za lice njezin neizostavni dio
Vidi originalni članak

Zbog pandemije koronavirusa, i modna se industrija suočila s velikim problemima. Između ostalog, mnogo je narudžbi otkazano, zaustavljena je proizvodnja, trgovine su na nekoliko tjedana zatvorile svoja vrata, dio osoblja je otpušteno ili su im smanjene plaće... Još jedan problem s kojim se dizajneri suočavaju je taj da za njihovom odjećom jednostavno nema potrebe kao prije, piše Vogue. 

Mnogi su svoje urede preselili u vlastite domove, a samim time smanjena je potražanja za formalnim odjevnim komadima, već je na prvom mjestu udobnost. Brendovi različito odgovaraju na trenutačnu situaciju - neki nude veće popuste, dok se drugi trude napraviti udoban komad odjeće s dizajnerskim potpisom, sve kako bi privukli kupce. 

Jedna od dizajnerica koja nije trebala raditi velike promjene je Raquel Allegra koja je od samog počtka prepoznatljiva po mekanim i udobnim materijalima i odjevnim komadima koji su savršeni za ležerne i sportske prigode. Mnogi su prepoznali njezin dizajn upravo za vrijeme karantene pa ga nosili tijekom Zoom sastanaka, a Allegra je za Vogue rekla da vjerujem u čarobnu moć udobnosti:

- Kad ste pod stresom i ne znate kako će svijet izgledati za tjedan dana, hoćete li biti zdravi, onda je najbolje odjenuti nešto udobno jer će pomoći da se u potpunosti bolje osjećate. 

Zaštitni znak kolekcija je tie dye print, a cijela nova kolekcija ima predznak ležernosti i casual chica. Haljine poput ogrtača, svilene hlače i udobne košulje se, između ostalog, mogu pronaći u kolekciji, a tu je i novi modni "dodatak" - maske za lice. Raquel Allegra jedna je od prvih dizajnerica koja je u novu kolekciju uklopila i maske za lice pa ih nose svi modeli. RIječ je o prvoj kolekciji koja je objavljena na Vogue Runwayu, a da modeli nose maske za lice. Allegra je dizajnirala nis različitih maski, ovisno o potrebama, a nada se da će na taj način potaknuti ljude da ih nose. 

Domaći dizajneri nakon 'lockdowna': Kupci su se vratili, budućnost je teško predvidjeti, ali smo spremni za izazove
Izdvojili smo hrvatske web shopove na kojima možete kupiti pamučne maske za lice

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".